Murat Yeter

Tarihler: 18 Nisan 2013 Perşembe ~ 18 Nisan 2013 Perşembe 22:00

Yer: Jolly Joker İstanbul

Ücret: Vip - 56.00 TL Normal - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Balo Sok. No: 22 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 07 49

Faks: 0212 251 77 63

Web: http://http://www.jjistanbul.com

E Posta: info@jjistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2013 ~ Nis 18, 2013

Aranjör ve besteci olarak müzik kariyerine devam eden Murat Yeter, kendi bestelerinden oluşan “ Asya” isimli ilk proje albümünün lansman konseri ile ilk kez Jolly Joker İstanbul sahnesinde olacak.

Tamamı kendi beste ve düzenlemelerinden oluşan Asya adını verdiği ilk albümünde Türkiye'nin önemli müzisyen ve solistleri bulunuyor. Ebru Gündeş, Halil Sezai, Niran Ünsan,Sirel ve Yonca Lodi sesleriyle, Göksun Çavdar, Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek enstrümanlarıyla, Halil Sezai, Neslihan Demirtaş, Sıla Gençoğlu, Sirel sözleriyle Murat Yeter'in albümünde yer alıyor. Murat Yeter albümünde besteleri ve düzenlemeleri dışında davul çalarak ve tencereden cezveye hatta blendera kadar ritm adına seslendirebileceği tüm çalgıları kullanıyor. 

Müziğe 9 yaşında profesyonel davul çalarak başlayan Murat Yeter, eğitimi ile birlikte devam eden müzik yaşamı 14 yaşında Yalçın Ateş ile tanışmasıyla değişti. Bu tanışma Murat Yeter’e 14 yaşında caz orkestraları ile çalışma imkanına ve genç yeteneğin çok daha kısa bir sürede müzik dünyasında yer almasına neden oldu. Uzun sure Kerem Görsev ile çalışan Murat Yeter, Ed Howard, Vinnie Knight,David Jones,İmer Demirer,Elvan Arıcı,Neşet Ruacan,Nükhet Ruacan,Ayşe Gencer gibi ünlü Jazz müzisyenleri ile de aynı sahneyi paylaştı. Murat Yeter’in bu dönem yaşadığı en özel anılar, Pat Metheny ve Wynton Marsalis gibi iki devle aynı sahneyi paylaştığı zamanlardı. Türk Pop Müziğinde sahnede Nilüfer, Emel Müftüoğlu Deniz Seki, Yaşar, Zerrin Özer, Kenan Doğulu, Sezen Aksu gibi önemli sanatçılara davul çalarak ve Ajda Pekkan’a orkestra şefi olarak eşlik etti. 

Çok küçük yaşlarda başlayan davulculuk hayatı müzikal gelişiminde Murat Yeter’in genç yaşta kendini kanıtlamasına ve bu bilgi birikimi yine 20 li yaşlarında aranjörlüğe başlamasına yol açtı. Sezen Aksu bestesi olan Hovarda şarkısı Emel Müftüoğlu’nun albümünde Murat Yeter’i aranjörlük hayatına adım atttırdı. Bu yeni yol devamında Murat Yeter’i Türkiye’nin en önemli aranjörlerinden biri olarak Yeşim Salkım, Sezen Aksu, Emel Müftüoğlu, Nilüfer, Levent Yüksel, Yıldız Tilbe, Ercan Saatçi, Bendeniz, İzel, Serdar Ortaç, Sibel Alaş, Hande Yener, Nez, Kenan Doğulu, Deniz Seki, Sıla Gençoğlu, Ajda Pekkan gibi isimlerle çalışarak sayısız şarkıya ve başarılı albümlere ruhunu kattı. Murat Yeter ayrıca Emel Müftüoğlu, İzel, Bendeniz ve Deniz Seki albümlerinde bulunan şarkıları ile besteci kimliğini de ortaya koydu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT