Musica Viva

Tarihler: 25 Aralık 2008 Perşembe ~ 25 Aralık 2008 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu

Ücret: Tam: 20,00 YTL, Öğrenci: 5,00 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com veKültür Üniversitesi

Adres: Ataköy Kampüsü Bakırköy Bakırköy İstanbul

Telefon: (212) 498 41 41 - www.iku.edu.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 25, 2008 ~ Ara 25, 2008
YENİ YIL KONSERİ
Musica Viva, Akademik Oda Orkestrası- Moskova
Şef ve Solist: Alexander RUDIN (Viyolonsel)

Musica Viva Akademik Oda Orkestrası, 1978`de kemancı ve şef Victor Kornachev tarafından kuruldu. 1988`den beri topluluğun şefliğini dünyaca ünlü çellist, piyanist ve şef Alexander Rudin yapmaktadır.
Musica Viva, tecrübeli ve çok yönlü solistlerden oluşmuş bir oda orkestrası olarak çok geniş kapsamlı bir repertuara sahip olmasıyla da ünlüdür. Gerek klasik ve romantik, gerekse de modern eserleri dönem özelliklerini de gözeterek başarıyla yorumlayan topluluk, programlarında çağdaş müzik alanında ilk seslendirmelere yer vermenin yanı sıra müzik tarihinin unutulmuş sayfalarını da aralamayı amaçlamaktadır.

30 yıllık sanat hayatında pek çok ünlü isimle çalışan "Musica Viva", bu sürede 20’den fazla da albüme imza atmış olup, bunların en yenileri arasında, müzik çevrelerinde heyecanla karşılanan Myaskovsky ve Triklir Çello Konçertoları yer almaktadır.

Şef ve solist: Alexander RUDIN
1960 yılında Moskova’da doğdu. Müzik öğrenimine küçük yaşta çello ve piyano dallarında Gnesin Okulu’nda başladı ve daha sonra Moskova Konservatuarı’nda Lev Efgrafov, Yuri Ponizovkin ve şeflik alanında Dmitri Kitaenko gibi eğitmenlerle çalıştı. Daha öğrenci iken on iki yaşında “Konçertino Prag” adlı uluslararası yarışmada büyük ödülü aldı. Üç yıl sonra 1976’da Leipzig’deki Uluslar arası Bach Müzik Yarışması’nda kazandığı büyük başarı müzik çevrelerinde tanınmasını sağladı. Bunu Floransa’daki “Gaspar Cassado” Yarışması ve Moskova’da düzenlenen Uluslar arası Çaykovski Yarışmasındaki birincilikler izledi. Gnesin Enstitüsü’nden 1989’da mezun olduğunda zaten dünya çapında tanınmış bir solist olarak ülkesinde ve yurtdışında yoğun konser turnelerine başladı. Repertuarında hemen tüm klasik ve modern eserler olan ve çeşitli markalar için 30’dan fazla CD kaydı bulunan sanatçı, dünyanın önemli sanat merkezlerindeki düzenli konserlerinin yanı sıra Moskova Konservatuarı’ndaki profesörlük görevini de sürdürmekte olup, sayısız ödül ve ünvanın sahibidir.

Program:
Mozart: Divertimento, fa major
Glinka: Bellini’nin "Sonnambula" operası temaları üzerine Divertimento.
Rossini: Yaylılar için Sonat
Davidoff: Rus temaları üzerine Fantezi (çello ve orkestra icin)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT