Mutter, Harrell, Previn

Tarihler: 19 Haziran 2009 Cuma ~ 19 Haziran 2009 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 250, 200, 150 TL - Öğrenci: 20 TL - Balkon: 350 TL

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve IKSV merkezi

Adres: Topkapı Sarayı Avlusu, Sultanahmet İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: www.iksv.org/muzik

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 19, 2009 ~ Haz 19, 2009
Festival sponsorluğunu 2006 yılından bu yana Borusan Holding’in üstlendiği Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 5–30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 500’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak olan 37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 37. yılında yine seçkin ve etkileyici bir programla yaza merhaba diyor.

MUTTER, HARRELL, PREVIN
Aya İrini Müzesi
19 Haziran Cuma 20.00

Anne-Sophie Mutter keman
Lynn Harrell viyolonsel
Sir André Previn piyano

Wolfgang Amadeus Mozart: Piyano Üçlüsü, KV 502
Sir André Previn: Piyano Üçlüsü*
Felix Mendelssohn-Bartholdy: Piyano Trio, No. 1, Op. 49
* Türkiye prömiyeri
Ara dahil 90` sürer.

Aya İrini`nin göksel kubbesi altında klasik müzik sahnesinin rüya üçlüsü İstanbul`da buluşuyor. Kusursuz yorumları, aldıkları prestijli ödüller, olağanüstü sahne performanslarıyla müzikseverleri kendilerine hayran bırakan Anne-Sophie Mutter, Sir André Previn ve Lynn Harrell mükemmel işbirliklerini İstanbul`a taşıyarak sanatseverleri belleklerden silinmeyecek bir müzik ziyafetine davet ediyor. Sahneye ilk adımını altı yaşında atan, prestijli ödüllerin sahibi, henüz 13 yaşındayken Herbert von Karajan`ı üstün performansıyla soluksuz bırakan, bundan bir yıl sonra Karajan`la birlikte gerçekleştirdikleri müthiş bir müzikal ilişkinin ürünü olan kayıt sonrası başarılarıyla da günümüzün en önemli keman virtüözlerinden biri olarak nitelendirilen Mutter, seyircilerine farklı ve yenilikçi repertuarlar sunan bir virtüöz. Sayısız albümüyle göz kamaştıran bir kariyere imza atan sanatçı, Record Academy Prize, Grand Prix du Disque, Ernst von Siemens ve Grammy ödüllerinin de sahibi. Dünyanın önde gelen sanatçılarıyla ortak çalışmalarda bulunan Harrell da olağanüstü başarılı albüm çalışmaları ve zengin diskografisiyle tanınan gelmiş geçmiş en başarılı viyolonsel ustalarından biri. Geçtiğimiz yıl klasik müzik, caz ve film müzikleri çalışmalarıyla Gramophone Yaşam Boyu Başarı Ödülü`nü alan şef, besteci ve piyanist André Previn ise bugüne kadar, ilk operası Arzu Tramvayı ile Grand Prix du Disque, yaptığı film müzikleriyle dört Oscar ve gerçekleştirdiği çalışmalarla tam on Grammy ödülünün sahibi oldu. Bu yıl 80. yaşı kutlamaları çerçevesinde Festivale konuk olan Previn`in Piyano Üçlüsü ilk kez İstanbul seyircisiyle buluşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT