Müze'de Barış için Müzik!

Tarihler: 22 Şubat 2017 Çarşamba ~ 22 Şubat 2017 Çarşamba 22 Şubat 2017 19:30

Yer: Pera Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 22, 2017 ~ Şub 22, 2017
Müze’de Barış için Müzik! Dört Yaylıdan Klasikler 22 Şubat 2017, 19:30’da Pera Müzesi’nde

Pera Müzesi, Barış İçin Müzik Vakfı iş birliğiyle Ocak – Mayıs 2017 döneminde Müze’de Barış için Müzik! adlı yeni bir konser serisi düzenliyor. Barış İçin Müzik Vakfı’nın evrensel müzik eğitimi verdiği çocuk ve gençlerin farklı temalardan oluşan bu konser serisi sanatın her çocuk için erişilebilir olması fikrinden yola çıkıyor. Program, özellikle Vakfın bugüne dek eğittiği 6.000 çocuk arasından yaylı müziğe odaklanan geleceğin müzisyenlerine ağrılık veriyor. Genç sanatçıların barışın sesini müzikle duyurduğu bu konser serisi, her ayın son “Genç Çarşamba”sında düzenleniyor. 

Dört Yaylıdan Klasikler

Haydn - String Quartet in G major Op.76 No.1
Pyotr Ilyich Tchaikovsky - String Quartet No. 1, Andante Cantabile Op. 11
Dmitri Shostakovich - String Quartet No. 8 in C minor , Op. 110
Carlos Gardel - Por Una Cabeza

Yaylı Dörtlüsü 

Aygül Atalay – 1. Keman 
Şule Taşova – 2. Keman 
Üveyz Akçaylı – Viyola 
Semih Kılıç – Viyolonsel 

Barış için Müzik Vakfı hakkında

Barış için Müzik Vakfı, İstanbul’un dezavantajlı bölgelerinden biri olan Edirnekapı’da, imkânları sınırlı çocuk ve gençlere ücretsiz müzik eğitimi veriyor. Mimar Mehmet Selim Baki’nin gençlik hayali olarak 2005 yılında temelleri atılan Barış için Müzik oluşumu, 2011 yılında Barış için Müzik Vakfı adını aldı. Vakfın oluşturduğu programa katılan 7-20 yaş arasındaki çocuk ve gençler burada kendilerine sağlanan enstrüman ve eğitmenlerle çok sesli evrensel müzik eğitimi alıyor. Her çocuğun sanata katılım hakkı olduğuna ve bu hakka erişimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine inanan Mehmet Selim Baki ve eşi Dr. Yeliz Baki’nin özverili çalışmalarıyla bugüne kadar yaklaşık 6.000 çocuk ve genç müzikle buluştu. Müziğin iyileştirici, mucizevi gücüyle tanışan çocuklar kendi yaşamlarının değişimine şahit oldu. Müziği daha çok çocuğa ulaştırma ve barışın sesini müzikle duyurma ilkesiyle on iki yıl önce yola çıkan Barış için Müzik Vakfı, Edirnekapı’daki merkez binasında çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra bu eğitim modelinin ülkeye yayılması için İstanbul dışında benzer projelerin başlamasına öncülük ediyor.

Müze’de Barış İçin Müzik konserleri Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndan derlenen “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar” sergi katında düzenleniyor.  

20 TL olan biletler sadece Biletix’ten temin edilebilir. Pera Müzesi Dostları biletlerini %50 indirimli olarak ve önceden rezervasyon yaptırarak müzeden alabilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir. Konser başladıktan sonra içeri izleyici alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT