Müziğin Kadın Kahramanları

Tarihler: 08 Haziran 2012 Cuma ~ 08 Haziran 2012 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Kadıköy Süreyya Operası

Ücret: 5. Kategori - Balkon - 102.00 TL, 1. Kategori - 67.50 TL, 2. Kategori - 56.50 TL, 3. Kategori - 45.00 TL, 4. Kategori - Öğrenci - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Kadıköy Süreyya Operası gişesi.

Adres: Bahariye Cad. Caferağa Mah. No:29 34710 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 346 15 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 8, 2012 ~ Haz 8, 2012

40. İstanbul Müzik Festivali, 31 Mayıs - 29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Cihat Aşkın keman
İstanbul Oda Orkestrası
Hakan Şensoy şef

Cana Gürmen piyano
Şehvar Beşiroğlu kanun
Neva Özgen kemençe
Yaprak Sayar vokal
Pervin Çakar vokal
İvan Çelak bayan (akordeon)
Birol Yayla tambur

Program
Dilhayat Kalfa, Ethel Smyth, Fehime Sultan, Fanny Mendelssohn, Neveser Kökdeş, Leyla Saz, Amy Beach, Clara Schumann, Radife Erten, Lili Boulanger, Sofia Gubaidulina, Kevser Hanım

Müzik dünyasının öncü, cesur ve sıra dışı kadınlarına bir saygı duruşu niteliğinde olan konserde, Türk müziğinin dünden bugüne tarihe iz bırakan kadın bestecileri Dilhayat Kalfa’dan Kevser Hanım’a, Batı müziğinin eşsiz klasik yapıtlarının bestecileri Clara Schumann’dan Lili Boulanger’ye uzanan, bir müzik yolculuğu sizleri bekliyor.

Bu eşsiz konserde, Doğu ile Batı dünyasının kadın bestecilerinin yapıtları Türk keman ekolünün uluslararası temsilcisi Cihat Aşkın, Hakan Şensoy yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası ve her biri birbirinden değerli sanatçılarımız tarafından seslendirilecek.

Bu projede Cihat Aşkın, her alanda olduğu gibi “müzikte de kadınlar vardır” diyerek, kadın bestecilerin yapıtlarından itinayla oluşturulmuş bir seçkiyle müzikseverleri selamlıyor. Solist ve eğitimci olarak saygın bir kariyere sahip olan Aşkın, bugüne kadar Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shlomo Mintz ve Ida Händel gibi efsanelerle aynı sahneyi paylaştı; gerçekleştirdiği kayıtlarda ve konserlerde her bir yapıta yeniden varlık veren yorumuyla seçkinleşti. İstanbul Oda Orkestrası ve 2007’de kurduğu Aşkın Ensemble ile yurtiçi ve dışında düzenli turnelere çıkan sanatçı, ülkemizde müziği sevdirmek, yaygınlaştırmak için çalışıyor; oldukça önemli projelere öncülük ediyor.

İstanbul Oda Orkestrası’nın tümüyle kadın müzisyenlerden oluşan bir kadroyla yer alacağı, yaşamları ve besteleriyle müzik tarihine zengin bir miras bırakan kadın sanatçılara adanmış, kostümlerinden fondaki görsellerine kadar sıra dışı olan bu projeyle festival, müzikseverlere Doğu-Batı, sözlü-sözsüz ayrımı yapmadan bir müzik ziyafeti vaadediyor.

Ara dahil 85’ sürer.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT