Nemrud

Tarihler: 15 Aralık 2010 Çarşamba ~ 15 Aralık 2010 Çarşamba - Saat: 21:00

Yer: TaXim Live

Ücret: 20,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Taxim Live

Adres: İstiklal Cad. Mis Sokak. No:3 Taksim, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0536 978 93 23

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 15, 2010 ~ Ara 15, 2010
NEMRUD, DÜNYA KULVARINDA...

Nemrud, 2008 yılında Mert Göçay, Harun Sönmez ve Aycan Sarı tarafından İstanbul’da kuruldu. Türkiye’de yapılan ilk konsept Progressive Rock albümüne imza atan grubun “Journey of The Shaman” isimli albümleri Lirik Müzik etiketiyle müzik mağazalarındaki yerini alırken , dünyanın en önemli “Progressive Rock” plak şirketlerinden Musea Records’dan gelen teklif üzerine albümün 30 ülkede yayınlanması konusunda anlaşmaya varıldı.

JOURNEY OF THE SHAMAN, PROGRESSIVE ROCK’IN ALTIN ÇAĞINA BİR GÖNDERME...
“Journey of The Shaman” ile grup Türkiye’de yapılan standart rock veya popüler mısra-nakarat düzeni üzerine kurulu şarkı yapılarının ötesine geçerek rock müziğin teknik ve kompozisyon sınırlarını zorluyor. Aranjmanlarında klasik, caz ve avangart unsurlar bulunduran grubun albümü, klasik Progressive Rock albümlerinde rastladığımız; sürekli değişen melodiler, ritmler, tekrardan kaçınmalar, sözlerde kavramsal, soyut ve fantezi üzerine kurulu... Epik bir hikayeyi konsept albümle anlatıyor olması, grubun Progressive Rock’ın altın çağı olan 70’li yıllara olan hayranlığını gözler önüne seriyor.

Mert Göçay ile tanışmalarından sonra sıkı arkadaş olan ve grubun kurulmasında büyük emeği geçen Progressive Rock’ın efsanelerinden Eloy’un kurucusu Frank Bornemann albümde oluşan sound’un fikir babası oldu. Yes, Genesis, Pink Floyd, Eloy, King Crimson, Jethro Tull ve Camel gibi efsaneler, Nemrud sound’unun etkilendiği isimlerin başını çekiyor.

Aycan Sarı’nın Türk mitolojisinden etkilenerek yazdığı fantastik hikayesinden esinlenen Mert Göçay , “Journey of The Shaman” adı altında üçlemeden oluşan şarkıları besteleyip sözlerini yazdı.

MİTOS’UN RÜYASINDAN NOTALARA...
Orta Asya steplerindeki Şaman kabilesinde yaşayan “Mitos”un rüyasında öte dünyadan gelen bir mesaj üzerine fiziksel ve ruhsal yolculuğa çıkışını anlatan albümde üç şarkı yer alıyor. Bu üç şarkı Şamanizm öğretisinde benimsenen üç âlemi temsil ediyor.

Şamanizme göre, insanların yaşadığı “Yer”, ölülerin göçtüğü “Yeraltı” ve spiritüel anlamdaki “Gök”ten oluşan üç boyut, merkezlerinden geçen, direkt bir eksenle birbirine bağlıdırlar. Bu eksen “Göğün göbeği” ile “Yer”in göbeği” arasında yer alır. “Yeraltı” ve “Gök” alemleri 7 katlıdır. Herhangi bir nedenle “Gök”e yükselecek bir şamanın önce yeraltı denilen âleme inmesi gerekir. Yani hiç kimse “Yeraltı”na (öte-âlem) inmeden göğe yükselemez.

Grup adını, albümde anlatılan hikayenin en önemli bölümünün geçtiği Yer’in Göbeği’nin bulunduğu ve “Mitos”un yeraltına indiği yer olan Nemrut Dağı’ndan aldı. Bu dağ binlerce yıl boyunca insanların inandığı iki dünyanın; doğuyla batının kesiştiği kutsal bir nokta oldu. Grubun sound’u da aslında Anadolu ezgileri ile Batı dünyasının Rock soundunun bir sentezidir.

Mert Göçay (Gitar - Vokal)
Harun Sönmez Gitar)
Aycan Sarı (Bas Gitar)
Özgür Kayalar (Davul)
Mert Topel (Keyboard)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT