New Model Army - 30. Yıl Özel Konseri

Tarihler: 01 Ekim 2010 Cuma ~ 01 Ekim 2010 Cuma - Saat: 22:30

Yer: Ghetto

Ücret: Tam: 50,00 TL - Öğrenci: 40,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Ghetto gişe

Adres: Kalyoncu Kulluk Cad. No: 10 Taksim, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 251 75 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 1, 2010 ~ Eki 1, 2010

Marshall Gill (gitar) | Michael Dean (davul) | Dean White (klavye) Nelson (bas) | Justin Sullivan (vokal, gitar)

Efsanevi kariyeriyle, folk/post-punk akımının temel taşlarından olan kült grup NEW MODEL ARMY, otuz yıllık serüvenini bir turneyle kutluyor. Grubun, geriye gururla bakarak, yarattıklarını hatırlamak, hatırlatmak ve paylaşmak amacıyla çıkacağı bu turnenin ülkemizi kapsayan kısmı, RAKUN | MOREmanagement organizasyonu olan İstanbul ve Ankara konserlerinden oluşuyor. 1 ve 2 Ekim 2010 tarihlerinde yapılacak bu konserler, aynı zamanda grubun 30. Yıl Özel Konserleri’nin Avrupa serisinin ilk ayakları. NEW MODEL ARMY, yaklaşık 2.5 saat sürecek bu konserlerde, iki farklı set çalacak. 30 seneyi, 13 albümü kapsayan dev bir repertuarın, daha sakin, akustik şarkılarından oluşan birinci set, ardından grubun tüm dünyaya yayılmış efsanevi takipçi kitlesini istisnasız ateşleyen, sert, enerjik klasiklerinden oluşan ikinci set.

1980 yılında Justin Sullivan liderliğinde, 3 kişilik bir grup olarak Bradford, İngiltere’de kurulan NEW MODEL ARMY, varlığının ilk günlerinde, bu ülkenin ana dalga müzik sektörü tarafından algılanmazken ve neredeyse dışlanırken, ateşli performansları ve tavizsiz duruşuyla sağlam bir konser grubu olarak kendine bir repütasyon edinmiştir. 80’li yılların ortalarına doğru, sol eğilimli protest duruşlarını dışavurmaktan kaçınmayan NEW MODEL ARMY’nin konserleri, gittikçe büyüyen ve grubu konser için gittiği her yere seyahat ederek takip eden kitlelerle dolmaya başlamıştır. Bu hareketlenme, EMI plak şirketinin dikkatini çekmiş ve grup standart bir plak anlaşmasından oldukça farklı şekilde düzenlenen ilk profesyonel kontratını imzalamıştır. İlk albüm No Rest For The Wicked grubun İngiltere listelerine girmesini sağlamış; radyo ve televizyon kanallarında, özellikle BBC’de yer alan canlı performanslarındaki sıradışı tavrı, NEW MODEL ARMY’nin durduğu ve kapladığı alanı iyice belirginleştirmiştir. Grubun Amerika Birleşik Devletleri’nde de bir plak kontratı olmasına rağmen turne için gerekli vizeyi alamamaları, bu ülkedeki kariyerlerinin geç ve engebeli başlamasına neden olmuştur. Bu dönemde İngiltere dışına da çıkarak Avrupa’nın farklı ülkelerinde ve Japonya’da çalan grup, sağlıklı bir albüm üretim ve yayımlama sürecine girmiştir.

1989 yılında yayımlanan Thunder and Consolation albümü, grubun rock, folk ve soul müziğine olan hayranlığı ile Sullivan’ın maneviyat, politika ve aile ilişkilerinden bahseden duyarlı ve vurucu sözlerini iyice ön plana çıkaran, hem sanatsal hem ticari alanda büyük başarı yakalayan bir eser olmuştur. Bu albüm sonrasında NEW MODEL ARMY’i günümüze kadar getiren 20 senede grubun repertuarına onlarca şarkı, 7 stüdyo, 2 konser albümü eklenirken, başından birçok eleman, menajerlik ve plak şirketi değişikliği, konserler, turneler, doğumlar, ölümlerle dolu sayısız macera geçmiştir. “51st State”, “Get Me Out”, “Green And Grey”, “Here Comes The War”, “I Love The World”, “Modern Times”, “No Rest”, “Stupid Questions”, “Vengeance”, “Wonderful Way To Go” gibi sayısız klasiğin yaratıcısı bu müthiş grup, doymak bilmeyen yaratıcı iştahıyla 30. Yıl Özel Konserleri’nde takipçilerine dopdolu bir konser tecrübesi vaadederken, grubu tanımayanlar içinse kalıcı müritlere dönüşme ihtimali sunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT