New York Filarmoni Orkestrası

Tarihler: 03 Mayıs 2013 Cuma ~ 04 Mayıs 2013 Cumartesi Saat: 20:30

Yer: Haliç Kongre Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 375.00 TL 2. Kategori - 275.00 TL 3. Kategori - 220.00 TL 4. Kategori - 165.00 TL 5. Kategori - 112.00 TL 6. Kategori - 39.50 TL ÖĞRENCİ

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Sütlüce Mah. Eski Karaağaç Cad. 34445 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 311 11 11

Faks: 0212 311 11 99

Web: http://http://www.haliccc.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2013 ~ May 4, 2013
New York Filarmoni Orkestrası

Alan Gilbert: Şef
Joshua Bell: Keman

Christopher Rouse
Prospero’s Rooms (2013)*

Leonard Bernstein
Serenat (1954)

Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Senfoni No. 6, Si minör, Op. 74, “Pathétique”

Ara dahil 120’ sürer.

* Avrupa prömiyeri

İKSV, kurucusu Nejat Eczacıbaşı’nın anısına, dünyanın en eski ve en iyi orkestralarından biri olan New York Filarmoni’yi müzik direktörü Alan Gilbert yönetiminde iki konserle İstanbul’da ağırlıyor. Sezona damgasını vuracak bu konserlerin ilkinde, “klasik müziğin süper starı” olarak anılan kemancı Joshua Bell, ikincisinde ise çağımızın en tanınmış piyanistlerinden Emanuel Ax solist olarak yer alıyor.

Kurulduğu 1842 yılından bugüne müzik dünyasında pek çok yeniliğin öncüsü olan New York Filarmoni, beş kıtada 63 ülkedeki 430 şehirde verdiği konserlerle dünya çapında haklı bir üne sahip. Dvorák, Mahler, Klemperer, Strauss, Furtwängler, Toscanini, Stravinsky ve Copland gibi efsanevi müzisyenler tarafından yönetilmiş orkestranın, Lorin Maazel, Kurt Masur, Zubin Mehta ve Leonard Bernstein’in de aralarında bulunduğu seçkin müzik direktörleri kervanına 2009 itibarıyla Alan Gilbert katıldı. 1922 yılında başladığı radyo yayınlarıyla bir ilke imza atan, 1950-60'larda Bernstein yönetiminde televizyona yaptığı Gençlik Konserleri bir nesle ilham veren, 2003 yılında Grammy Ödül töreninde canlı çalan ilk orkestra olan New York Filarmoni, 1917'den bu yana yaklaşık 2000 kayıt gerçekleştirdi. 

İlk konserin solisti, günümüzün en ünlü keman virtüözlerinden, “kemanın şairi” olarak tanınan Joshua Bell. Merakı, tutkusu, çekiciliği, çok yönlülüğü ve sahne karizması sanatçıya, sıra dışı bir biçimde “klasik müziğin süper starı” unvanını kazandırdı. Çeşitli televizyon programlarına konuk olan, videoları VH1 gibi müzik kanallarında yayınlanan Joshua Bell, 2007'de Washington Post için bir metro istasyonunda tebdil-i kıyafet keman çaldığı Pulitzer Ödüllü projeyle de çok konuşulmuştu. Gerek solistliği gerek şefliğinde, oda müziği yaparken veya albüm kayıtlarında hep aynı düzeyde mükemmeliyet sergileyen Bell, son olarak Academy of St. Martin in the Fields Orkestrası'nın müzik direktörlüğüne atandı ve böylece Sir Neville Marinner 1958'de orkestrayı kurduğundan beri bu göreve getirilen ilk şef oldu. 40'ın üzerinde albümü ile Grammy dahil çeşitli ödüllerin sahibi Joshua Bell, bu konserde seslendireceği Bernstein’in Serenat’ını içeren albümüyle de Grammy'ye aday gösterildi.

New York Filarmoni Orkestrası İstanbul’daki ikinci konserinde çağımızın en tanınmış piyanistlerinden Emanuel Ax’a eşlik edecek. Topluluğun tarihinde yerleşik sanatçı unvanına layık görülen dördüncü müzisyen olan Ax, orkestrayla birlikte 100'ün üzerinde konser verdi. Sanatçı, Amsterdam Concertgebouw, Berlin Filarmoni, Londra Filarmoni, Los Angeles Filarmoni ve San Francisco Senfoni gibi dünyanın tüm önde gelen orkestralarıyla düzenli konserler gerçekleştiriyor. Birden çok Grammy kazanmış sanatçının albümleri Haydn'dan Piazzola'ya uzanıyor. Oda müziği kayıtlarında Yo-Yo Ma, Itzhak Perlman ve Yefim Bronfman gibi virtüözlerle de çalışan Ax, Alan Gilbert'in ifadesiyle “dünyanın en önemli piyanistlerinden biri.”

New York Filarmoni Orkestrası’nın bu müthiş konserleri 3 ve 4 Mayıs’ta Haliç Kongre Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.

New York Filarmoni Orkestrası İstanbul konserleri Konzertdirektion Schmid'in organize ettiği turne kapsamında yer almaktadır.

Credit Suisse New York Filarmoni Orkestrası global sponsorudur.

- Siyah, Beyaz, Kırmızı Lale Kart üyeleri bilet limiti 2 adettir.
- Sarı Lale Kart üyeleri bilet limiti 1 adettir.
- Konser alanına ulaşım için servis sağlanacaktır:*Kadıköy Dentur İskelesi, Hareket saati: 18.45*Üsküdar Dentur İskelesi, Hareket saati: 18.45*Kabataş Dentur İskelesi, Hareket saati: 18.45*Beşiktaş Vapur İskelesi Yanı, Hareket Saati: 18.45
- Konser sonrası aynı noktalara geri dönüş hizmeti Dentur tarafından sağlanacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT