Nurperi Yücesoy & Tayfun İlhan

Tarihler: 29 Ekim 2016 Cumartesi ~ 29 Ekim 2016 Cumartesi 29 Ekim 2016 20:00

Yer: Mozarthaus Sanat ve Konser Evi

Ücret: 1. Kategori - 56.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 29, 2016 ~ Eki 29, 2016
Nurperi Yücesoy ve Tayfun İlhan, Cumhuriyet Bayramı Konseri’nde, Mozart, Grieg, Kreisler ve Saygun’un yapıtlarından derlenen bir program ile 29 Ekim Cumartesi Akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor.

Konser Programı:

F. Kreisler |  Liebeslied
W. A. Mozart |  Keman Konçertosu No.4 K218, Re Majör
E. Grieg |  Keman Sonatı No.3 Op.45, do minör
A. A. Saygun |  Prelüd ve Horon

Nurperi Yücesoy, keman
1985 yılında Mersin'de doğan sanatçı müzik çalışmalarına 7 yaşında Mersin Devlet Opera ve Balesi çocuk korosu ve piyano dersleriyle başladı. 11 yaşında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı  keman bölümüne kabul edilerek Doç. Zülfiye Seçkin’ in öğrencisi oldu. 14 yaşında solist olarak ilk konserini vererek Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile H. Wieniawsky’ nin 2 numaralı Keman Konçertosu’nu seslendirdi. 2002 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ ne kabul edilerek çalışmalarına Prof. Server Ganiev'in sınıfında devam etti ve 2008 yılında sınıf atlayarak “Yüksek Şeref Derecesi” ile mezun oldu. 2006 yılında Akdeniz Gençlik Senfoni Orkestrası'nın açmış olduğu sınavı kazanarak Fransa'nın Nice şehrinde gerçekleştirilen  yaz  konser sezonunda yer aldı. 2008 yılında kurulan Vladimir Ashkenazy yönetimindeki Türk Yunan Gençlik Orkestrası'nda Konzertmeister olarak görev alarak birçok turne gerçekleştirdi. Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile Henri Vieuxtemps’ ın 5 numaralı Keman Konçertosu’nu seslendirerek birçok turne gerçekleştirdi. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ na kabul edildiği Yüksek Lisans eğitimini Doç. Zülfiye Seçkin ile sürdürdü  ve aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde J. Sibelius Keman Konçertosu’nu seslendirdi. Katıldığı master-class'larda Albert Markov, Mincho Minchev ,Mischael Gosdiner, Patricia Kophachinskaya, Vanya Milanova gibi sanatçılarla çalışma fırsatı bulan Yücesoy, Leipzig Müzik ve Tiyatro Yüksek Okulu (Felix Mendellsohn Bartholdy)’ nin giriş sınavlarını kazanarak Prof. Mariana Sirbu’nun öğrencisi oldu ve 2012 Haziran ayında Master eğitimini tamamladı. Ankara Filarmoni Orkestrası Solistleri (AFO) üyesi olan Yücesoy  grupla oda müziği konserlerini sürdürmektedir. 2012  Nisan ayında 11. si düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında verilen Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’ nü almıştır.Yurt içi ve yurt dışı resital, oda müziği ve solo konserlerine devam etmekte olan Nurperi Yücesoy, 2007 yılı Kasım ayından itibaren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda 1. Keman üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Tayfun İlhan, piyano
Tayfun İlhan 1987 yılında İzmir’de doğdu. Müzik eğitimine Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başlayan Tayfun İlhan eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Prof. Hande Dalkılıç’ın sınıfında devam etmiştir ve şeref derecesiyle mezun olmuştur.Öğrenim yılları boyunca dünyaca ünlü müzisyenlerin ustalık sınıflarına katılan İlhan’ın çalışmış olduğu müzisyenler arasında Hüseyin Sermet, Oxana Yablonskaya, Pamela Mia Paul, Boris Berezovsky, Gerald Fauth, Jozsef  Balog, Alexander Rudin, Martha Gulyas, Lucas David, Ruşen Güneş ve Özgür Aydın bulunmaktadır. Yüksek lisans çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Yrd. Doç Oya Ünler Bayka ile tamamlamıştır ve halen doktora çalışmalarına devam etmektedir. İlhan aktif konser kariyerine resital, oda müziği ve radyo konserleriyle devam etmektedir. Tayfun İlhan 2013 yılından bu yana Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Ücretsiz özel otopark mevcuttur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT