Oda Müziği Konserleri

Tarihler: 17 Kasım 2011 Perşembe ~ 17 Kasım 2011 Perşembe - Saat: 20:30

Yer: Pera Müzesi

Nereden Alınır: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 17, 2011 ~ Kas 17, 2011
27 Ekim 2011
3 Kasım 2011
17 Kasım 2011

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Ekim – Aralık 2011 döneminde klasik müziğin özü olarak kabul edilen Oda Müziği Konserleri düzenlemeye başlıyor. İlki 27 Ekim Perşembe günü gerçekleşecek ve aylık olarak devam edecek konserlerde, genç ve yetenekli solistlerin oluşturduğu oda müziği gruplarına yer veriliyor.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenecek ve sanat yönetmenliğini Kemal Küçük’ün yaptığı programın ilk konseri 27 Ekim Perşembe günü Golden Horn Brass Quintet ile gerçekleşiyor. Türkiye’nin ilk bakır nefesli beşlisi Golden Horn Brass Quintet grubu klasik, caz, pop, Anadolu ezgileriyle kendi üsluplarını birleştiriyor. 2004’te Begüm (Gökmen) Azimzade tarafından kurulan grup, 2 trompet, korno, trombon ve tuba enstrümanlarından oluşuyor. Grubun sanatçıları Golden Horn Brass Quintet koserlerinin yanısıra, Bilkent Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndaki görevlerine de devam ediyor.

Pera Müzesi Oda Müziği Konserleri serisinin ikinci konseri 3 Kasım Perşembe günü Ametist Klarnet Quintet ile gerçekleşecek. 1996 yılında kurulan Ametist klarnet beşlisi, klarnet için yazılmış oda müziği repertuarını tanıtarak çalışmalarına başladı. Özellikle, Türkiye’de klarnet beşlisi için yazılmış orijinal kompozisyonların yetersizliği nedeniyle, kendi repertuarını oluşturmak ve geliştirmek için çalışmalara devam eden Grup, tanınmış klasik, folk ve caz müziği eserlerinden pek çok sayıda uyarlama ve düzenlemeleri de seslendiriyor.

Kasım ayındaki üçüncü konser ise, 17 Kasım Perşembe günü Semplice String Quartet ile devam edecek. Keman, viyola ve viyolonsel enstrümanlarından oluşan yaylı grup; genç, keyifli ve renkli bir yaylı çalgılar dörtlüsü.

Saat 20:30’da başlayacak Pera Müzesi Oda Müziği Konserleri öncesi müzikseverler Pera Cafe’de konser mönüsünün keyifini çıkarabilecekler. Konserler müze giriş biletiyle izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT