Okay Temiz Ritmin Günü Konseri

Tarihler: 11 Şubat 2009 Çarşamba ~ 11 Şubat 2009 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 50,00 TL - 34,00 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 11, 2009 ~ Şub 11, 2009
Okay Temiz’in 70. yaşgünü dünyaca tanınan büyük ritim ustalarını, 11 Şubat Çarşamba, saat 20:00’de, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda, İstanbullu müzikseverlerle buluşturuyor.
USTA 70 YAŞINDA
OKAY TEMİZ’den 7. “RİTMİN GÜNÜ” KONSERİ

Yamar Thiam (Talking Drum), Stoyan Yankulov (perküsyon) Elitza Todorov (perküsyon, vokal), Ahmet Özden (zurna), Rüstem Çembeli (asma davul), Yahya Dai (saksafon) , Tolga Ünaldı (Ney), Azize (vokal), Ebru Ayarcı (Djembe), Tom Camidge (Djembe) ve birçok usta müzisyen aynı sahnede...

2002 yılından itibaren her yıl usta müzisyen Okay Temiz’in doğum gününde, gerçekleşen “Ritmin Günü” konseri, bu yıl yedinci yılını dünyaca tanınmış önde gelen ritim ustalarıyla kutluyor.

Her yıl geleneksel olarak yapılan “Ritmin Günü” konseri, dünyanın usta ritimcilerini ve farklı müzik çevrelerini bir araya getirerek dünya ritimlerinin buluştuğu coşkulu bir müzik şöleni ve ritim festivaline dönüşmekte.

Yurtdışında uzun yıllar yaşayarak sayısız konser ve albüme imza atan ve ardından 1998’de Türkiye’ye dönen Uluslararası müzik yıldızlarımızın başında gelen vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz; Hindistan’dan Burkina Faso’ya, Bulgaristan’dan Senegal’e, Guinea’den Fransa’ya, İtalya’dan, Küba’ya ve de Türkiye’ye dünyaca ünlü virtüöz sanatçıların katılımıyla dünya ritimlerini İstanbul’da buluşturmaya devam ediyor. Farklı kültürlerin ve ritimlerin buluştuğu bu etkinlik ve workshoplar ile sanatın evrensel değerlerini müziğin birleştirici gücüyle buluşturarak bugüne kadar dünya çapında birçok önemli yıldızı ülkemizde konuk eden konserler çok renkli görüntülere ve performanslara sahne olmakta.

Bugüne kadar dünyaca ünlü birçok değerli müzisyen ve grubu, ritme meraklı müzikseverleri buluşturan etkinlik, dünyada ritmin babaları olarak nitelendirilen çok değerli usta müzisyenleri İstanbullu müzikseverler ile buluşturdu.

Konserde Okay Temiz`e eşlik edecek olan 80 kişilik Ritim Atölyesi öğrencileri Afrika kökenli tek tel ve su kabağından yapılan Beribou aletini Temiz`in 70`li yıllarda elektronik anlamda geliştirip zenginleştirdiği şekliyle ve yine Afrika kökenli aslan ve kaplan avlamak için kullanılan Quicca aletiyle yapılacak özel bir gösteriyi de beraber sunacaklar. Temiz`in yine kendi icat ettiği ve geliştirdiği elektronik özellikli Magic Pyramid aletiyle gerçek bir sihirbazı aynı sahnede buluşması konserin sürpriz bölümlerinden.

7. “Ritmin Günü” konserinde Okay Temiz (Percussion), Senegal’den Konuşan Davul ustası Yamar Thiam, Bulgaristan`dan sadece davul değil farklı birçok vurlaıları başarıyla çalan ve geçtiğimiz yıllarda Eurovision`da Bulgaristan`ı temsil eden Stoyan Yankulov ve Bulgar folk melodilerini kendi yorumu ve çaldığı ritim aletleri ile beraber çok iyi kaynaştıran ve ikili olarak beraber sunan Elitza Todorova, ayrıca Ahmet Özden (Zurna), alternatif müziğin genç ve çok yönlü üyesi Azize (Vokal), Rüstem Çembeli (Asma Davul), Çağdaş Oruç (Saksafon), Tolga Ünaldı (Ney), Ebru Ayarcı (Djembe), Tom Camidge (Djembe) ve Selen Hünerli (vokal) ile birlikte 80 kişilik Okay Temiz Ritim Atölyesi öğrencisi sahne alacaklar. Farklı kültürler, farklı yaşamlar ortak bir dilde, ortak bir şölende, RİTİM’de buluşacak. Dünyanın her yerinden gelen müziğin ritimleri ile jazz tınılarının buluşması, ustaların ilginç sahne şovlarıyla seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Dünyada ilk kez Okay Temiz’in önderliğinde İstanbul’da aynı sahnede yer alacak ritim üstadlarını izlemek ve kış mevsiminin getirdiği rehaveti atıp enerji toplamak isteyen İstanbul’lular için kaçırılmaz bir etkinlik fırsatı.

Kültür Bakanlığının ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.`nin katkılarıyla ve Banvit’in sponsorluğuyla, 11 Şubat 2009 Çarşamba, saat 20.00’de CRR`de, Okay Temiz’in 70. doğum günü ve ritim şöleninde görüşmek üzere…..

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT