Okay Temiz

Tarihler: 04 Kasım 2011 Cuma ~ 04 Kasım 2011 Cuma - Saat: 22:00

Yer: Hayal Bistro

Ücret: Tam 34.50 TL, Öğrenci 29.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Hayal Bistro

Adres: Meşelik Sok. No:8 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 10 48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 4, 2011 ~ Kas 4, 2011

Solo Performans Geceleri
Okay Temiz ve Oriental Wind

Solo Performans Geceleri Kasım programını "Türk müziği ile ilgili ilk bilgilerini, musiki eğitimi almış annesinden edinen ve yine annesinin desteği ile Ankara Klasik Müzik Devlet Konservatuarında vurmalı çalgılar ve timpani eğitimi alarak, 1955'te profesyonel müzik yaşantısına başlayan vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz ve temellerini 1972 yılında Stockholm'de attığı grubu Oriental Wind ile açılıyor.

Dünya Müziği kavramının henüz olmadığı yıllarda İskandinavya ve Avrupa'nın önde gelen müzisyenlerinden oluşan grubu Orieantal Wind ile, başta Türk folk ve Sufi müziği olmak üzere Afrika ve Hint folk müziklerini, caz müziğinin serbest yapısı ve geniş yelpazesi içinde sunarak Avrupalı dinleyicilerin büyük ilgisini çeken Oriental Wind, aralarında; Amerikalı trompetçi Don Cherry, Güney Afrikalı akustik basçı Johny Dyani, Fransız saksofoncu Dou Dou Gurian, Alman gitarcı Roman Bunka ve Amerikalı basçı ve bağlamacı Nyofu Thysan'nın yanı sıra, Türkiye'den neyzen Aka Gündüz, piyanist Tuna Ötenel, klarinetçi Saffet Gündeğer, zurnacı Ziyaettin Aytekin, neyzen Hacı Tekbilek ve udi Naciye Temiz gibi dünya çapında birçok ünlü ve değerli sanatçıyla performanslar sergiledi.

Bugüne kadar binlerce konser veren ve yüzlerce festivale katılan Temiz ve grubu bu süre zarfında 8 adette plak kaydetti.

Günümüzde bu gurubu ve bu kültürü yaşatmak için zaman zaman bir araya gelen değerli müzisyenler, 04 Kasım 2011 Cuma günü Beyoğlu'nun en yeni sahnesi ve sezonun en eğlenceli performans gecesi Solo Performans kapsamında bu büyük deneyimi caz ve dünya müziklerini seven ve takip eden dinleyicileri ile paylaşmak üzere Bistro Hayal Kahvesi sahnesinde olacak.

Okay Temiz (Vurmalı Çalgılar)
Önder Focan (Gitar)
Ahmet Özden (Zurna)
Çağdaş Oruç (Sax)
Volkan Topakoğlu (Bass)
Destekleyenler:
www.hayhuy.com
www.filmlerim.com
www.dakick.com
Organizasyon: www.eventfabric.net

- 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT