Ozan Göktan - Begüm Çalımlı - Mehmet Tuna Erten

Tarihler: 06 Nisan 2010 Salı ~ 06 Nisan 2010 Salı - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: 7,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No: 8, 34435, Taksim, Beyoğlu İstanbul Taksim İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00 - 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 6, 2010 ~ Nis 6, 2010

Ozan Göktan (korno)
1977 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, korno eğitimine 1991 yılında M.S.Ü.Devlet Konservatuvarı’nda Doç. İrfan Turkay ile başladı. Lise ve lisans devresinde Trompet Sanatçısı Erden Bilgen ile devam etti.
2000 yılında Akdeniz Gençlik Orkestrası ile Avrupa turnesine katıldı. 2000-01 yılında mezun oldu. Aynı yıl Almanya’da Freiburg Devlet Müzik Yüksek Okulu’nda Prof. Bruno Schneider ile master eğitimine başladı. Bu süre içerisinde Horn Ansmble Cacia da Camara ile oda müzigi konserleri verdi. 2004 yılında eğitimini tamamlayan sanatçı 2006’dan itibaren İstanbul Devlet Opera Orkestrası’nda çalışmaya başladı. 1997`de kurulan Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası’nda kuruldugundan bu yana Korno Grup Şefligi görevini sürdürmekte olup aynı zamanda Filarmonia İstanbul, Akbank Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası üyesidir.

2008 mayıs ayında DESO ile Arda Agoşyan’ın Korno Koncertosunun ilk seslendirilişini yapmıştır. Kasım 2008’den itibaren İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda Korno sanatçısı olarak çalışmaya başlamıştır ve aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisidir.

Begüm Çalımlı (keman)
Keman eğitimine 8 yaşında başlayan Çalımlı, 1999`da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdi. 1999-2005 yılları arasında Prof. Nuri İyicil ile 1999-2009 yılları arasında Doç. Pelin Halkacı Akın ile çalıştı.

2006 yılında İtalya’nın Trento kentinde düzenlenen Pergine Spettacolo Aperto Festivali’ne orkestra üyesi olarak katıldı. 2007’de kazandığı burs ile New York Üniversitesi’nde, Prof. Stephanie Baer ile oda müziği çalıştı ve Anton Miller’in master classlarına katıldı. Aynı yıl Genç Türk - Alman Filarmoni Orkestrası’nda yer aldı ve Almanya’nın Berlin ve Schweinfurt şehirlerinde düzenlenen turnelere katıldı. 2008 yılında da Bulgaristan’da düzenlenen Varna Yaz Festivali’nde ve Burgas 17. Uluslararası Keman Akademisi’nde Prof. Mintcho Mintchev ile çalıştı. Aynı yıl Salzburg- Mozarteum Üniversitesi’nin düzenlediği yaz kurslarına katıldı ve Vadim Gluzman’ın öğrencisi oldu. 2009 yılında da İstanbul Klarinet Korosu’nun katkılarıyla düzenlenen Pierre Amoyal’ın ustalık sınıflarına katıldı.

Begüm Çalımlı, 2009 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmuştur ve yüksek lisans eğitimine Doç. Pelin Halkacı Akın ile devam etmektedir.

Mehmet Tuna Erten (korno)
1984 yılında İstanbul’da doğan Erten, 1996 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdi ve sırasıyla Doç. İrfan Türkay, Sadi Baruh ve Cem Köse ile çalıştı. Aynı konservatuvarda düzenli olarak okul orkestrasında ve solo konserlerde yer aldı. 2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu.

Mahir Kalmik, Mahir Çakar, Erden Bilgen, Hans Clebsch ve Gregory Cass’ın ustalık sınıflarına katıldı. 2009 yılında İstanbul Oda Orkestrası ile Schumann’ın dört korno için yazdığı konçertoyu Bruno Schneider, Mahir Kalmik ve Ozan Göktan ile birlikte seslendirdi.

Aynı zamanda Akbank Oda Orkestrası, Cemal Reşit Rey İstanbul Senfoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve İstanbul Oda Orkestrası’nın konserlerinde de yer almaktadır. Tuna Erten, 2009 yılından itibaren İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın daimi üyesidir.

Program: F. Strauss, F.Kreısler, C. Saınt-Saens, L. Cherebuni,C. Debussy

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT