Ozan Tunca & İlter Vurucu | Viyolon

Tarihler: 11 Ekim 2017 Çarşamba ~ 11 Ekim 2017 Çarşamba 11 Ekim 2017 20:00

Yer: Mozarthaus Sanat ve Konser Evi

Ücret: 1. Kategori - 56.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 11, 2017 ~ Eki 11, 2017
Çellist Ozan Tunca ve piyanist İlter Vurucu, Bach, Paganini, Çaykovski, Dvorak, Faure ve Sarasate’nin eserlerinden derlenen zengin bir program ile Mozarthaus’a konuk oluyor.

Ozan Evrim Tunca, Viyolonsel
İlter Vurucu, Piyano

Konser Programı:
J. S. Bach | Solo Viyolonsel Süiti Re Minör
D. Popper | Serenade
A. Dvorak | Sessiz Orman
G. Faure | Rüyadan Önce
N. Paganini | Andante Cantabile
P. I. Çaykovski | Hüzünlü Vals
P. Sarasate | Zapateado


Ozan Evrim Tunca, viyolonsel
Müzik yaşamına 1984 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Tunca öğrenimini ABD Louisiana ve Florida Eyalet Üniversitesilerinde sürdürdü ve 2004 yılında ülkeye döndü. Tunca’nın ABD’deki öğrenimi Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı ve Sevda Cenap And Vakfı tarafından desteklendi. Sanatçı, müzik yaşamı boyunca, Prof. Doğan Cangal, Prof. Dennis Parker, Prof. Lubomir Georgiev’in öğrencisi oldu. Sanatçı, H.Ü. Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası, Florida State Philharmonia, Bursa Bölge Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, Çukurova ve Antalya Senfoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni orkestrası eşliğinde solist olarak konserler verdi. Boğaziçi Ün. Albert Long Hall, İzmir Sanat, Fulya Sanat, Süreyya Operası, Borusan Konser Evi gibi konser merkezlerinde resitallerle, Ankara, Mersin ve Eskişehir Uluslararası müzik festivallerinde konferans/konserlerle dinleyicilerle buluştu.

Öğrencilik yıllrında 1990 ve 1994 yıllarında H.Ü. Devlet Konservatuvarı Konçerto Yarışmasını kazandı. Yine 1994 yılında, British Council tarafından düzenlenen Yılın Genç Müzisyeni Yarışmasında ve 1996 yılında Monroe Symphony Legaue tarafından düzenlenen Konçerto Yarışmasında yarı finale kalan sanatçı Numus 2002 Pan-Am Oda Müziği Yarışması’nda Quartet alla Turca ile birlikte Birincilik Ödülü aldı. Klasik Müziğin yaygınlaşması ve daha geniş bir kitle tarafından anlaşılması için çalışmalar yapan sanatçı “Klasik Müziğe İlk Adım” adlı TV programı, “60 Dakikada Klasik Müzik” adlı kitap ve “Klasik Müzikle Tanıştır” adlı projenin üreticisi oldu. Tunca, halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.

İlter Vurucu, piyano
İlter Vurucu, 8 yaşında piyano derslerine başladı ve aynı zamanda üç yıl süre ile TRT Çok Sesli Çocuk Korosuna devam etti. 

1999’da H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’nın giriş sınavını kazanarak piyano bölümüne kabul edildi ve Oya Ünler’in öğrencisi oldu. Konservatuvar yıllarında ayrıca Balassagyarmat’da Balazs Szokolay, Salzburg’da Jerome Rose, Ankara’da Oxana Yablonskaya ve Özgür Aydın’ın ustalık sınıflarına katıldı. Ankara’da düzenlenen Yamaha Burs Ödülü yarışmasında birinci oldu. 2007 Kasım ayında “8. Uluslararası Antalya Piyano Festivali”nde “Genç Yetenekler” konserinde yer aldı. 2008 Haziran ayında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı piyano bölümünden mezun oldu.2009’da Almanya’nın Hannover kentinde, Hannover Müzik Yüksek Okulu’nun giriş sınavını birincilikle kazanarak Christopher Oakden’ın öğrencisi oldu. 2011 yılında Hannover Müzik Yüksek Okulu piyano bölümünden mezun oldu.2012 Nisan ayında, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı 1. Ulusal Piyano Yarışması’nda ikincilik ve en iyi zorunlu eser yorumu ödüllerini aldı. 

2013 Nisan ayında Burak Tüzün yönetiminde Hacettepe Senfoni Orkestrası ile Macaristan turnesinde solist olarak yer alan Vurucu, 2014 Mart ayında Jose Miguel RODILLA yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile Tchaikovsky’nin 1. Piyano Konçertosunu seslendirdi. 

2015 Kasım ayında, 2. İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nda üçüncülük, 2016 Aralık ayında 1. Bursa Uluslararası Nilüfer Piyano Yarışması’nda birincilik ödülünü alan İlter Vurucu konserlerine yurt içi - yurt dışı devam etmekte olup, çalışmalarını halen Sanatta Yeterlik sınıfında Oya Ünler ile sürdürmektedir.

- Geç gelen izleyiciler yalnızca ilk alkış arasında salona alınır. İlk alkışı kaçıran izleyicilerimiz gösteri arasını beklemek zorundadır. Ara olmayan gösterilerde izleyici salona alınmaz. - Çocuk etkinlikleri dışında, 8 yaşından küçük çocukların etkinliklere getirilmemesi rica olunur.- Etkinlik sırasında cep telefonlarının mutlaka kapalı tutulması rica olunur.- Etkinlik esnasında fotoğraf makinesi, kamera, cep telefonu ve her türlü kayıt cihazı ile kayıt yapılması yasaktır. - Konser salonuna dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasaktır.- Elde olmayan nedenlerden dolayı etkinliklerde değişiklik yapılabilir. Satın alınan biletler, gösterinin iptali veya tarih değişikliği olması dışında değiştirilemez ya da iade edilemez. İade ve değiştirme işlemleri etkinlik gününe kadar gerçekleştirilmelidir.- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Ücretsiz özel otopark mevcuttur.- Kapı açılış saati : 19:30- Etkinlik saati : 20:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT