Özgür Tuncer (Piyano)

Tarihler: 12 Mart 2010 Cuma ~ 12 Mart 2010 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam: 14,00 TL, Öğrenci: 8,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No: 8, 34435, Taksim, Beyoğlu Istanbul Taksim İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00 - 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 12, 2010 ~ Mar 12, 2010

Piyano çalışmalarına 1982`de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı`nda Prof. Metin Öğüt`ün öğrencisi olarak başladı. Aynı konservatuvarın lisans kısmından bölüm birinciliği ile mezun olduktan sonra, Yüksek Lisans (master) çalışmalarına yine Prof. Metin Öğüt ile devam ederek 1995 yılında başarı ile bitirdi.

Tez çalışmalarını Prof. Filiz Ali danışmanlığında "Chopin`in Müzikal Yorumu" üzerine yaptı. Daha sonra Sanatta Yeterlik (Doktora) çalışmalarını Prof. Hülya Tarcan danışmanlığında "Klasisizm`den Romantizm`e Yöneliş ve Beethoven`ın Piyano Sonatı Anlayışında ikinci dönemin Preromantiklere yaptığı etki" başlıklı tez konusu üzerine tamamladı.

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı`nda öğretim üyeliği`nin yanı sıra konser faaliyetlerini de aralıksız sürdüren sanatçı, yurtiçinde ve yurtdışında birçok resital, oda müziği ve orkestra eşliğinde konserler vermiş, çeşitli radyo ve tv programlarında yer almıştır. AKM ‘de İst.l Devlet Senfoni Orkestrası ile, CRR`de MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası ile , 3. CRR Uluslararası Piyano Festivali`nde, 4. Uluslararası Eskişehir Festivali`nde, 1.İzmir Uluslararası Piyano Festivali`nde, 3. Afyon Klasik MüzikFestivali`nde, İzmir Sanat Konser Salonu `nda verdiği resitalleri, 28. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali`nde Ayrıca Sicilya (Palermo)`da "Conferenza Musicale Mediterranea" organizasyonunun düzenlediği yarışmaya katılmış ve jüri tarafından seçilerek Sicilya`da konser verme hakkını elde etmiş ve compact disc doldurmuştur.

Dünyanın en prestijli yarışması olan Belçika "Uluslararası Kraliçe Elizabeth Piyano Yarışması"nda Türkiye`yi temsil eden sanatçı, Fransa (Marsilya)`da da Akdeniz ülkeleri organizasyonu çerçevesinde Fransız ve Türk bestecilerden oluşan bir resital vermiştir.Son olarak 2006 Kasım ayında 12. Uluslararası Eskişehir Festivali`nin açılışını Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde yapmıştır.

Besteciler: E.Z.Ün, C.R.Rey, İ.Baran, M.Sun, B.Tarcan, U.C.Erkin, A.A.Saygun, U.C.Erkin, N.K. Akses, İ.Usmanbaş, M.Nemutlu, H.Uçarsu, M, Doğuduyal, Ö.Manav

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT