Paco De Lucia

Tarihler: 29 Kasım 2011 Salı ~ 29 Kasım 2011 Salı - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 110 TL - 100 TL - 85 TL - İndirimli: 70 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İş Sanat

Adres: İş Kuleleri 4. Levent İstanbul Acıbadem İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 29, 2011 ~ Kas 29, 2011

PACO DE LUCIA
29 Kasım 2011 20:00

İş Sanat dünya müziği kuşağında flamenkonun yaşayan efsanesi Paco De Lucia’yı sahnesinde ağırlamanın mutluğunu yaşıyor. Modern flamenko stilinin öncüsü kabul edilen, aynı zamanda klasik ve caz gibi farklı türlere başarıyla geçiş yapabilen ender flamenko gitaristlerinden biri olan Paco De Lucia, ilk kez sahneye çıktığı 11 yaşının ardından festivallere katılmaya ve ödüller almaya başladı.

1969 yılında kaydettiği Fantasia Flamenca albümü ile kendi tarzını ortaya koyan sanatçının 70'lerde imzasını attığı gitar resitalleriyle şöhreti tartışılmaz bir hale geldi. Caz saksafon ustası Pedro Iturralde ile yakaladığı caz açılımlarının ardından piyanist Chick Corea ile gerçekleştirdiği işbirliği sonucunda flamenkoda yepyeni bir sayfa açan Paco De Lucia, gitarist John McLaughlin, Larry Coryell ve Al Di Meola gibi caz dünyasının ünlü isimleriyle birlikte konserler ve kayıtlar gerçekleştirdi.

Concierto de Aranjuez adlı albümünde İspanyol besteci Joaquin Rodrigo'nun aynı isimli gitar konçertosunu oldukça ritmik ve kendine has stiliyle yorumlayan sanatçı, klasik müzikle flamenko arasında köprüler kurmayı başardı. Geleneksel ve modern flamenko stillerinde çok sayıda albüm çıkaran Paco De Lucia, gitarın teknik ve müzikal sınırlarını zorlayan virtüözitesi ve yarattığı yeni flamenko anlayışıyla yeni nesil sanatçıların duayeni kabul ediliyor.

Carlos Saura'nın Carmen'i, Borau'nun La Sabina'sı gibi sinema filmlerinin ses kayıtlarını gerçekleştiren sanatçı, ünlü Los Tarantos balesinin kayıtlarını gerçekleştirerek Madrid'de hafızalara kazınmıştır. 23 Mart 2007 tarihinde Cadiz Üniversitesi Paco de Lucia’yı, müzikal ve kültürel katkılarından dolayı fahri doktora vererek ödüllendirdi. Sanatçı caz ve klasik müzikle kendi farklılığını ortaya koyduğu flamenkoda yeni nesil sanatçıların yaşayan efsanesi kabul ediliyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT