Paolo Restani-İstanbul Resitalleri

Paolo Restani-İstanbul Resitalleri

Tarihler: 12 Mayıs 2017 Cuma ~ 12 Mayıs 2017 Cuma 12 Mayıs 2017 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi the Seed

Ücret: 1. Kategori - 190.00 TL 2. Kategori - 160.00 TL 3. Kategori - 140.00 TL 4. Kategori - 120.00 TL - Ayakta 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2017 ~ May 12, 2017

Ünlü İtalyan piyano virtüözü Paolo Restani, 12 Mayıs'ta İstanbul Resitalleri’nde!

"Once you get to know him, he’s a pianist you will never forget… “ ELLE

Klasik müzik dünyasının en popüler İtalyan piyanistlerinden özellikle de romantik dönem repertuarındaki usta yorumları ile dünya çapında hatırı sayılır birkaç isimden biri olan Paolo Restani bu kez İstanbul Resitalleri'nin 10. Yıldönümü için geliyor!35 yıllık müzik kariyeri, ilk kez 12 yaşında verdiği konser ile başlayan ve 16 yaşında (1983) İtalya'da Accademia Nazionale di Santa Cecilia'da verdiği konser ile uluslararası klasik müzik arenasına adım atan sanatçı bugün dünya salonlarının en gözde piyanistlerinden.1996'da Frankfurt resitalindeki Chopin yorumu için Allgemeine Zeitung “...Horowitz'in melodilerindeki berraklık, renk zenginliği ve tınıları ile şaşırtıcı derecede aynı!" diye yazdı. 

2004'te Riccardo Muti yönetiminde Orchestra Filarmonica del Teatro alla Scala ile Liszt'in 2. Piyano Konçertosunu seslendirdiği performansı klasik müzik dinleyicileri için asla unutulmayacak performanslardan biri oldu.  2005'te 4. Güney Amerika turnesinde "Argentina Critics Award" ödüllerinde "Yılın en iyi klasik müzik solisti" ünvanı ile ödüllendirildi. 

Albüm ve konserlerinin yanı sıra farklı sesler getiren özel projeler de Restani'nin popülaritesini arttırdı. Örneğin, 1993'te Oscar kazanan, yönetmenliğini Jane Campion'un yaptığı ve neredeyse her gittiği yerden ödülle dönen kült film "The Piano Lesson"ın müziklerini ilk kez İtalya'da Michael Nyman ile birlikte seslendirdi. 2008'de, Riccardo Muti'nin yönetiminde Berliöz seslendirdiği konserlerinde ise Gérard Depardieu anlatıcı olarak yer aldı. Ertesi yıl 2009'da bu çalışmanın canlı kaydı hem CD hem DVD olarak yayınlandı.

Paolo Restani'nin sahneye çıktığı salonlar arasında ilk akla gelenler: New York'ta Carnegie Hall, Berlin'de the Konzerthaus, St. Petersburg'de Philharmonia Great Hall, Buenos Aires'te Teatro Colón, Moskova'da International Performing Arts Centre, Milano'da Teatro alla Scala, Roma'da Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Viyana'da the Großer Musikvereinsaal.

Birlikte aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında Berliner Philharmoniker, Berliner Symphoniker, Kiev Philharmonic, Münchner Symphoniker, St. Petersburg Academic Symphony, Philarmonique de Nice, Sinfonica Nacional de Chile, Australian Chamber Orchestra, Chamber Orchestra Kremlin, Orchestra dell’Accademia di Santa Cecilia, Rome RAI National Symphony Orchestra ve orkestra şefleri arasında Roberto Abbado, Gerd Albrecht, Piero Bellugi, Yoram David, Vladimir Delman, Claus Peter Flor, Lu Jia, Gerard Korsten, Julian Kavatchev, Gustav Kuhn, Yoel Levi, John Nelson, Gunter Neuhold, Daniel Oren ve Donato Renzetti gibi isimler yer alıyor. Düzenli davet edildiği prestijli festivaller arasında ise Buenos Aires'te “Martha Argerich” Festivali, Londra'da "Hatchlands Music Festival"i, Parma'da "Festival Verdi" sayılabilir. 

2004 yılında Amadeus etiketiyle yayınlanan albümünde yine Liszt'in "12 Prelüd"ünü seslendirdi. Bu albümleri ve Liszt yorumları ile Restani bugün yaşayan en iyi Liszt yorumcularından biri olarak kabul ediliyor. Koleksiyon albümlerine seçilen kayıtları Martha Argerich, Abbado, Barenboim, Vladimir Ashkenazy ve Alfred Brendel gibi usta isimlerle birlikte yer alan sanatçının bugüne kadar yayınlanmış 15 albümü bulunuyor.
İstanbul Resitalleri "sıradışı sanatçılar" demektir.

İstanbul Resitalleri 2016-2017 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayın.

- 18:45 - 19:30 Program üzerine fuaye sohbeti: “Muammer Erboy ile Müzikli Zamanlarda Yolculuk”- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.- Alkış arasında kapılar açılmaz. - Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.- Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. - Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce salonda bulunmaları önerilir.  - İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. - 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT