Patrizia Tassini

Tarihler: 24 Mayıs 2012 Perşembe ~ 24 Mayıs 2012 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: İtalyan Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Meşrutiyet Cad. No:161 Tepebaşı Taksim İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 98 48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2012 ~ May 24, 2012

Ünlü İtalyan arp sanatçısı Patrizia Tassini 24 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin salonunda bir konser verecek. Konser İtalyan Kültür Merkezi ve Arp Sanatı Derneği’nin işbirliğiyle düzenleniyor.

Tassini’nin konseri, temeli ‘50’li yıllarda atılan İtalyan ve Türk sanatçılarının işbirliğini kutlama amacını taşımakta. Ankara Devlet Konservatuarı İtalyan arp sanatçıları Giola Parenti ve Mila Aguzzi’yi davet etmiş ve bu sanatçılar konservatuarda arp bölümünün kuurlmasını sağlayarak Sevin Berk, Uğurtan Aksel ve Kaysu Doğansoy gibi çok değerli birinci kuşak Türk arp sanatçılarını yetişmesine ön ayak olmuşlardır.

Trieste’de G. Tartini Konservatuvarı’nda arp eğitimine başlayan Patrizia Tassini, 1982’de Varallo’da düzenlenen Uluslararası Arp Yarışması’nda birincilik; İsrail Uluslararası Arp Yarışması’nda ve 1984 yılında Amerika’da düzenlenen Lily Laskine Konçerto Yarışması’nda ikincilik ödüllerini kazandı. Büyük uluslararası arp yarışmalarında jüri üyeliği yapan Tassini, 2002’de Dünya Arp Kongresi Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Çin, Tayvan, Litvanya, Letonya, Belçika, Slovenya, Hırvatistan, Hollanda ve Norveç’te master-class ve konserler verdi. Tassini, “Ventaglio d’Arpe” adlı arp orkestrasını yönetmekte ve J. Tomadini Konservatuvarı’nda arp eğitimi vermektedir.

Patrizia Tassini’nin konseriyle Dernek, İtalyan ve Türk arp sanatçıları arasında gelişmekte olan ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedeflemektedir.

Tassini İstanbul’daki ilk resitalinde Pescetti, Dussek, Smetana, Albeniz, Parish-Alvars’ın çok sevilen arp eserlerini seslendirecek.

Program:

Anonim: Partita (Lavta için 17. Yüzyıl’dan Antik Dans ve Aryalar)
G.B.Pescetti: Sonata in do minore
J.L.Dussek: Sonata in do minore
B.Smetana: Moldava konusu üzerine fantazi
I.Albeniz: Granada-Serenata
I.Albeniz: Torre Bermeja
E.Parish-Alvars: The Mandoline

Arp Sanatı Derneği kuruluşundan bu yana bir müzik aleti olarak arpın Türkiye’deki tanınırlığını arttırmak için İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu gibi kuruluşların desteğiyle pek çok uluslararası projeyi hayata geçirmiştir. Dernek konserler düzenleyerek en önemli arp solistlerini de Türkiye’de ağırlamıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT