Pelican

Tarihler: 22 Nisan 2012 Pazar ~ 22 Nisan 2012 Pazar - Saat: 22:00

Yer: garajistanbul

Ücret: Ayakta - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Tomtom Mah. Kaymakam Reşat Bey Sokak 11 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 22, 2012 ~ Nis 22, 2012

Yıllardır beklenen post metal – sludge – doom akımının öncülerinden Pelican 22 Nisan günü garajistanbulda.

Isis, Neurosis, Jesu’yla birlikte post metal’in yaratıcısı olarak kabul edilen Pelican, Trevor de Brauw,Bryan Herweg ve Larry Herweg adlı üç arkadaşın Tusk adlı gruptan ayrılmasıyla 2000 yılında Chicago’da kuruldu. Pelican kariyeri boyunca 4 uzun soluklu albüm ve 5 split kayıt ve 5 tane de Ep yayınladı. Isis grubunun kurucusu Aaron Turner’ın plak şirketi olan Hydrahead Records’tan Australasia adlı debut albümü 2003 yılında yayınlayan grup, bu albümle birlikte pek çok müzik dinleyicisinin ilgisini çekmiş ve müzik dünyasına post metal adlı yeni bir tarz kazandırmıştır. Australasia’daki prograsif öğeler, derinlik müzikseverler tarafından ilgiyle karşılanmış ve Pelican’ın önümüzdeki 10 yıllık karamsar müzikal yolculuğunun başlangıcı olmuştur.

2005 yılında ikinci albümden evvel çıkan iki parçalık March in to Sea E.P.’sinde olan Angel Tears adlı parçaya Godflesh ve Jesu’dan tanıdığımız Justin K. Broadrick remix yaptı ve ortaya ilginç bir drown parça çıktı. Justin’in sihirli elleri grubu ilginç bir deneyselliğe sürükledi. 2005 yılının Haziran ayında The Fire in Our Throats Will Beckon The Thaw adlı ikinci albümünü yayınlayan Pelican bu albümle post metal dünyasında yerini sağlamlaştırmıştır.Bu albümden sonra Japon post metal grubu Mono’yla kaydettikleri split albüm grubun tüm dünyaca tanınan bir grup haline getirdi. 2007 yılında Hydrahead Records’tan çıkan City of Echoes ise Pelican’ın yaratıcılığının doruk noktaya ulaştığı kayıtlardan biri oldu. Huzursuz gitar rifleri, karanlık atmosfer, tekrarlar grubun dinleyicileri tarafından oldukça beğenildi ve Pelican’ı kült bir grup statüsüne ulaştırdı. 2009 yılına gelindiğinde Pelican dinleyicileri tarafından merakla takip edilen bir grup olmuştu. Acaba bu sefer ne yapacaklar soruları etrafta dolaşmaktaydı.

Pelican 2009'da yıllardan beri çalıştığı Hydrahead Records’tan ayrılarak bünyesinde Earth, Sunn gibi kült grupları barındıran Southern Lord Records’la anlaştı. 4. albüm What We All Come To Need bu firmadan çıktı. Grup bu albümle birlikte olgunluğa eriştiğini kanıtladı. Artık tüm dinleyiciler Pelican’ı ne yaptığını ne yapacağını biliyorlardı. 2010 yılında Viva Hate plak şirketi gruba olan saygısından dolayı grubun bütün kayıtlarını kapsayan 10 lp’lik tahta kutu bir set hazırladı. Sadece 1000 kopya olan bu set kısa sürede tükendi. Geçtiğimiz günlerde Ataraxia/Taraxis adlı bir Ep çıkaran grup bu Ep’nin tanıtım turnesi için Avrupa yollarına düşüyor. Grup bu turnenin son konseri olacak 22 Nisan günü Kod Müzik organizasyonuyla garajistanbul sahnesine konuk oluyor.

Pelican 22 Nisan günü ilk kez İstanbul’da dinleyicilerini karamsar müziğine davet ediyor.

- 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.
- Organizasyon şirketi, programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT