Photek

Tarihler: 06 Nisan 2012 Cuma ~ 06 Nisan 2012 Cuma - Saat: 23:30

Yer: Babylon

Ücret: Ayakta - 44.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Babylon

Adres: Şehbender Sok. No:3 Tünel Asmalımescit Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 73 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 6, 2012 ~ Nis 6, 2012

Babylon’da Miller’ın katkılarıyla bir Drum’n Bass efsanesi: Photek.

Photek ya da gerçek ismiyle Rupert Parkes Los Angeles merkezli, yeni bir Grammy ödülü adaylığı bulunan Britanyalı bir drum’n bass savaşçısı.

1990’lı yılların başında İngiltere drum’n bass sahnesini şekillendiren ve bu alanda bayrağı taşıyan DJ ve prodüktörlerden biri olan Photek, 90’lı yılların sonuna kadar bu müziğin gelişmesine büyük katkısı oldu. Dünya onu aynı zamanda Animatrix filmine yaptığı başarılı soundtrack ile de tanıdı. Müzikal kariyerinin başlarında daha fazla ambient sularda gezinen İngiliz prodüktör, daha sonra caz ve drum’n bass öğelerini müziğine taşıdı.

Japon kültürüne olan büyük ilgisi ona parça isimlerini samuray kılıç tekniklerinden isimler vermeye kadar götürdü. Modus Operandi ve Form & Function gibi ona ün kazandıran albümlerle yoluna devam eden ve müziğinde keskin tarzını gittikçe öne çıkaran Photek, 2000 tarihli Solaris albümü ve bu albümde yer alan Robert Owens’ın da vokallerle destek olduğu “Mine To Give” parçasıyla esas büyük çıkışını yakaladı.

Bu albümü takiben Nine Inch Nails ve Pharell gibi isimlerle çalışmalar yapmaya başlayan Photek, çıkardığı compilation albümler sonrasında en son 2011’de “Avalanche” isimli yeni bir EP çıkardı. Pinch’in plak şirketi olan Tectonic’ten de parçalar çıkaran müzisyen, 2011 içerisinde Moby ve Distance gibi isimler için remix çalışmalarında bulundu.

Photek, aynı zamanda bu seneki Grammy’lerde “Tron Legacy” filminin müzikleri için Daft Punk’ın “End of Line” parçasına yaptığı düzenlemeyle “En İyi Remix” kategorisinde aday gösterildi. Drum’n Bass sahnesinin gelmiş geçmiş en karizmatik figürlerinden biri olan, bu müziğin karanlık ve aydınlık yönlerini ustaca birleştiren Photek, drum’n bass’in uçlarında gezinen DJ setiyle tam 8 seneden sonra Babylon’u 6 Nisan Cuma gecesi tekrar ziyaret etmeye hazırlanıyor. Gecenin açılışı ve after party’sinde ise Türkiye’nin en önemli drum’n bass DJ’lerinden Golem pikapların başında olacak.

Warm-Up&After Party by Golem (dinamo 103.8) @ Babylon

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT