Pulitzer Ödüllü Besteci David Del Tredici Grand Trio`nun Türkiye Prömiyeri İçin İstanbul’a Geliyor!

Tarihler: 31 Ocak 2011 Pazartesi ~ 31 Ocak 2011 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Nereden Alınır: Caddebostan Kültür Merkezi Gişesi (0216 467 25 68)

Adres: Bağdat Caddesi Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 31, 2011 ~ Oca 31, 2011

“Alice Harikalar Diyarında” isimli klasik yapıttan etkilenerek bestelediği “Yaz Günü Anısına” isimli eseri ile 1980 yılında Pulitzer Ödülü’ne layık görülen Amerikalı ünlü besteci David Del Tredici İstanbul’a geliyor! Başarılı sanatçı; 31 Ocak 2011, Pazartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM), piyanist besteci Emir Gamsızoğlu tarafından kurulan İstanbul Trio’nun seslendireceği “Grand Trio” adlı eserinin Türkiye prömiyerine katılacak.

Pulitzer Ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda ödüle sahip David Del Tredici; neo-romantik müzik akımının babası kabul ediliyor. Eserleri, birçok büyük Amerikan ve Avrupa orkestrası tarafından seslendirilen Del Tredici; bestelerinde edebiyattan, özellikle James Joyce, Lewis Carroll gibi efsanevi yazarların yapıtlarından ilham alıyor. Yaşayan en önemli besteciler arasında gösterilen Del Tredici’nin, “Paul Revere’s Ride” isimli eseri ise, 2006 yılında En İyi Yeni Klasik Kompozisyon dalında 49. Grammy Ödülleri’ne aday gösterildi, yayımlanan birçok eseri en çok satanlar listesine girdi.

Kişilikli ve cesur besteleri ile tanınan başarılı besteci, son yıllarda “String Quartet No 1”, “Grand Trio” ve piyanodaki dehasını ortaya koyan çok sayıda solo piyano eseriyle, oda müziğinin samimi dünyasına yöneldi. David Del Tredici; kompozisyon dersleri verdiği “The City College of New York”ta, piyano dersleri veren başarılı piyanist-bestecimiz Emir Gamsızoğlu’nun daveti üzerine bu özel konserin onur konuğu olacak. Kendisinin 2006’daki dünya prömiyerinden bugüne kadar sadece birkaç kez seslendirdiği “Grand Trio” adlı eseri, zorluğu nedeniyle çok iyi bir piyanist olan bestecinin de içinde bulunduğu birçok usta müzisyen icra etmekten kaçınıyor.

Türkiye prömiyeri İstanbul Trio tarafından gerçekleştirilecek “Grand Trio” adlı eser; yazılmış, icrası en güç piyanolu üçlülerden olarak gösteriliyor. Emir Gamsızoğlu (piyano), Cem Çetinkaya (çello) ve Deniz Toygür’den (keman) oluşan İstanbul Trio’nun “Grand Trio” adlı eseri seslendireceği konser; 31 Ocak 2011, Pazartesi günü saat 20:00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) gerçekleştirilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT