Rabih Abou - Khalil Mediterranean Quintet

Tarihler: 01 Mart 2013 Cuma ~ 01 Mart 2013 Cuma Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 53.50 TL 2. Kategori - 43.50 TL 3. Kategori - 33.50 TL 4. Kategori - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 1, 2013 ~ Mar 1, 2013

1957 Lübnan doğumlu olan Rabih Abou-Khalil  iç savaştan önce 1978 yılında Lübnan’dan Münih’e göç eder. Küçük yaşlarda ud eğitimi gören Abou-Khalil Almanya’ya yerleştikten sonra Münih Müzik Akademisi’nde klasik flüt eğitimi alır. Bu dönemde geleneksel Arap müziğini caz, rock ve klasik müzik ile harmanlamaya başlar. Rabih Abou-Khalil, Anouar Brahem ile birlikte “sentezci” bir müzik anlayışının yerleşmesinde etkili olmuş bir sanatçıdır. 

Abou-Khalil Avrupa’da giderek daha fazla saygı duyulan “world jazz” müzisyenlerinden birisi haline gelmeye başlar. Abou-Khalil’in caz anlayışına en çok etki eden ustaların başında Ornette Coleman, Don Cherry, Frank Zappa, Bela Bartok, Mighty Sparrow ve Lord Kitchener gibi isimler gelir.

Rabih Abou-Khalil, "Compositions and Improvisations" (1981), "Bitter Harvest" (1984), "Between Dusk And Dawn" (1987) ve "Bukra" (1988) adlı albümlerden sonra 1988’de piyasaya çıkan "Nafas" adlı albümüyle sesini iyice duyurur. 1990’daki "Al-Jadida"yi 1992’de en meşhur albümlerinden birisi olan "Blue Camel" ve aynı yıl kaydettiği "Tarab" takip eder. Saksafoncu Sonny Fortune ve Charlie Mariano da bu albümde Rabih Abou-Khalil’e eşlik eder. "Blue Camel" ve "Tarab"ta Türk müziğinin bariz bir şekilde etkileri görülür. Bu iki albümde de ney kullanır Abou-Khalil. 1996’da bir diğer önemli albümü olan "Arabian Waltz" piyasaya çıkar.

Müzik eleştirmenlerince, “Doğu’nun mistik kokularını çağdaş caz müziğine taşıyan, taze ve naif bir müzik dilinin yaratıcısı” olarak nitelendirilen Rabih Abou-Khalil,kariyerindeki 20. albümü "Hungry People"ın yayınlanması şerefine uzun bir aradan sonra topluluğuyla CRR sahnesine konuk oluyor.

Rabih Abou-Khalil: Ud ve kompozisyonlar
Gavino Murgia: Vokal, soprano saksofon
Luciano Biondini: Akordeon 
Michel Godard: Tuba
Jarrod Cagwin: Davul ve Perküsyon

- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT