Red Bull Music Academy Radio Festival

Tarihler: 07 Aralık 2013 Cumartesi ~ 07 Aralık 2013 Cumartesi 15:00

Yer: İstanbul Modern

Ücret: Tam 50.00 TL, İndirimli 35.00 TL (RBMA Radio App Yükleyenlere)

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2013 ~ Ara 7, 2013

Bilet Fiyatı: 50 TL 
RBMA Radio App indirenlere özel indirimli bilet fiyatı: 35 TL
Kapı Açılış: 15:00
Mekan: İstanbul Modern

Red Bull Music Academy’nin özenle seçtiği parçalarla içeriğini oluşturduğu dijital müzik kaynağı RBMA Radio, Türkiye’deki ilk festivalini gerçekleştiriyor. İstanbul Modern’e kurulacak iki farklı sahne ile gerçekleşecek festivalin uluslararası yıldızları Wild Beasts, Twin Shadow, The Field ve Totally Enormous Extinct Dinosaurs (DJ Set), yerli sanatçılardan Farfara ve Ahu ana sahnede yer alırken; Red Bull Music Academy’nin ruhunu yansıtan birçok yerli ve yabancı isim de gün boyu performans sergileyecek. Branko, Motor City Drum Ensemble ve Pilooski de ikinci sahnede müzikseverlerle buluşacak.

RBMA Radio App’i cep telefonlarına yükleyenler, festival biletlerinde %30 indirim kazanacaklar. Saat 15:00’te başlayıp gece 24:00’te sona erecek etkinlik boyunca katılımcılar, İstanbul Modern’deki sergileri de festival biletlerini göstererek saat 18:00’a kadar ücretsiz gezebilecek.
www.rbmaradio.com
www.redbull.com/muzik

Wild Beasts
Hayden Thorpe, Ben Little, Tom Fleming ve Chris Talbot'dan oluşan Wild Beasts, artık sıradanlaşmaya başlayan o "güvenli" indie gruplarına hiç mi hiç benzemiyor. Ateşli ve yaratıcı bir tarzla İngiltere'nin kuzeyinden ilk albümleri "Limpo Panto"yu yayınlayarak yola çıkan Wild Beasts, ikinci albümleri "Two Dancers"ın Mercury Müzik Ödülleri’ne aday gösterilmesiyle bir anda alternatif müzik evrenindeki bütün dikkatleri üzerine topladı. Üçüncü albümleri "Smother" ile aşk ve erotizmin iyi, kötü ve rahatsız eden yanlarını şarkılarında Hayden Thorpe'nin hırlama ve çığlık arasında gidip gelen çiğ sesiyle birleştirdi. Sınırlarda gezen erotik lirizmi ve etkileyici teatral performansı sayesinde karanlık çöktükten sonra dinlenilmesi gereken gruplar arasında yerini sabitleyen Wild Beasts, uzun süre unutulmaz bir gösteri sunmanın garantisini veriyor.

Twin Shadow
George Lewis Jr. veya onu daha iyi tanıdığımız ismiyle Twin Shadow, müzik bloglarında ara sıra gözüken bir isimken dev festivallerin aranan yüzü olma macerası, aslında yatak odasında kendi kendine yaptığı kayıtlarla başlıyor. Ona şöhretin yolunu açan Twin Shadow adıyla 2010’da çıkardığı "Forget" albümü oldu. Yumuşak sesi, 80'ler ruhunu ve New Wave'in şiirsel güzelliklerini taşıyan tavrı ve insanı çok derinlerden harekete geçiren müziği ile sadece bir Indie sanatçısı olmaktan ileri gidip kendisinden uzun yaşayacak eserler bırakmayı amaçlayan Twin Shadow'un bizlere anlatacağı daha çok müzikal hikaye var.

The Field
İsveç’te büyüyen herkes gibi ilk müzikal anılarını saymaya Abba ile başlayan Willner, önceleri gitar odaklı modern müzik türleri ile haşır neşir olsa da 2005 yılında çıkardığı "Things Keep Falling Down" EP'si ile bir anda İsveç techno sahnesinde dikkatleri üzerine çekmeye başladı ama asıl başarıya 2007’de yayımlanan "From Here We Go Sublime" albümüyle yaptı. Müziğinde anlatımsal unsurlara pek takılmadan da dinleyicileri son durağı belli olmayan bir yolculuğa çıkaran TheField, günümüz Techno'sunu bir sonraki seviyeye taşıyor.

Totally Enormous Extinct Dinosaurs
Sadece sahne ismi Totally Enormous Extinct Dinosaurs'a bakarak bile Orlando Higginbottom'ın tipik bir ortaokul müzik öğretmeninden beklediğinizden çok daha fazlası olduğunu söyleyebilirsiniz. Müzik profesörü bir babanın oğlu olan Orlando, çocukluk yıllarını Mozart, Rossini, Horst ve Gershwin gibi bestecilere Rock yıldızı muamelesi yaparak geçirmiş. 13 yaşına geldiğinde ise Jungle'ın derin kültürü ve müzikal çekiciliği ile tanışarak elektronik müzik dünyasına ilk adımını atmış. İlerleyen senelerde klasik müzik eğitimi aldığı Bristol Üniversitesi ile beklediği ten uyumunu yakalayamayan çılgın sanatçı, okulu bırakıp elektronik müzik prodüksiyonun derin sularına yelken açmış. Şimdiyse Totally Enormous Extinct Dinosaurs adı altında ev yapımı dinozor kostümleri giyip acayip elektronik müzikler icra ediyor. Dahası kimsenin ne dediğini de umursamıyor. Günümüzde duyabileceğiniz en özgün elektronik dans müziklerini üreten Orlando Higginbottom, seri ve emin adımlarla dans müziğinin yeni dahi çocuğu olma yolunda ilerliyor. Durmaya da hiç niyeti varmış gibi gözükmüyor.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Etkinlik düzeni ayaktadır.
- Organizasyon şirketi, bilet fiyatlarını değiştirme hakkına sahiptir.  
 - Organizasyon şirketi, programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
- Hiçbir koşulda bilet iadesi yapılmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT