Renaud Garcia-Fons

Tarihler: 20 Nisan 2012 Cuma ~ 20 Nisan 2012 Cuma - Saat: 22:00

Yer: garajistanbul

Ücret: Tam 39.50 TL Öğrenci 29.50 TL

Nereden Alınır: garajistanbul

Adres: Tomtom Mah. Kaymakam Reşat Bey Sokak 11 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 20, 2012 ~ Nis 20, 2012

Müzik çevrelerince “Kontrbas’ın Paganini’si” olarak tanımlanan İspanyol asıllı Fransız sanatçı Renaud Garcia-Fons, 20 Nisan akşamı garajistanbul sahnesinde “Solo Bass” adını verdiği performansıyla dinleyicileriyle buluşuyor.

1962 doğumlu Fransız kontrbasçı Renaud Garcia-Fons, müzikle 5 yaşında tanıştı. Piyano ve klasik gitar dersleri alan müzisyen, ilerleyen yıllarda Paris Müzik Konservatuarı’nda kontrbas çalışmalarına başladı.

François Rabbath’ın özel öğrencisi olan Renaud, düzenli olarak bir çok caz topluluğunda kontrbasçı olarak yer alırken, aralarında Kenny Clarke ve Sam Woodyard’ın da bulunduğu birçok önemli caz figürüyle çalışma fırsatı buldu. 21 yaşına geldiğinde, o ana kadar birçok prestijli yarışmada farklı ödüller kazanmış olan sanatçı, Fransa Kültür Bakanı tarafından “Kontrbas Profesörü” ünvanıyla ödüllendirildi. Müziğe karşı beslediği aşk ve açık görüşlülüğü, onu daha da özgür bir şekilde doğaçlama yapmaya yöneltti.

Enstrümanının teknik sınırlarını zorlayarak caz müzik, geleneksel müzik ve çağdaş müziği harmanladığı tarzıyla benzersiz bir performans sanatçısı olarak ün kazanan Renaud, sınırları zorlamaya devam ederek enstrümanına beşinci bir tel ekledi. Bu yenilikle beraber, kontrbası “eşlikçi enstrüman” kalıbından kurtaran ve dinleyicilerine bambaşka bir doğaçlama performans sergilemeyi başaran Renaud, “Kontrbasın Paganini’si” olarak anılmaya başladı.

Kontrbas kullanımına getirdiği yeniliklerle tanınan Renaud Garcia-Fons, özel enstrüman tekniğiyle ve deneyselliğiyle ün yapmıştır. Onun sayesinde kontrbas, bir yandan solo bir enstrümana, bir çeşit flamenko gitarına ve doğu enstrümanına dönüştürmüştür.

Sanata ve müziğe bakış açısının temeline doğaçlamayı oturtan Renaud Garcia-Fons, dünyanın dört bir yanından aralarında Pedro Soler, Vicente Pradal, Carmen Linares, Gerardo Nunez, Jazz Spania, Angélique Ionatos (Yunanistan), Cheb Mami (Cezayir), Dhafer Youssef (Tunus), Huong Tanh (Vietnam) ve Kudsi Ergüner (Türkiye) gibi sanatçıların da yer aldığı birçok önemli müzisyenle ortak çalışmalar yapmıştır. Ayrıca solo performanslarıyla da, kontrbası dinleyicisine bambaşka bir enstrüman olarak tanıtmaya devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT