Restoran Haftası’nda Dünyadan Sokak

Tarihler: 03 Nisan 2016 Pazar ~ 03 Nisan 2016 Pazar 03 Nisan 2016 12:00

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 175.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Keçeci Piri Mah. Hasköy Caddesi No: 5, Hasköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00 Dahili: 133

Faks: 0212 369 66 06

Web: http://www.rmk-museum.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 3, 2016 ~ Nis 3, 2016
Restoran Haftası'nda Dünyadan Sokak Lezzetleri…

Yıldızlı Şefler "Restoran Haftası'nda Dünyadan Sokak Lezzetleri" etkinliği için İstanbul'da…

Şehrin gelenekselleşen ve merakla beklenen lezzet buluşması, 7. Restoran Haftası kapsamında 3 Nisan Pazar günü gerçekleşecek "Restoran Haftası'nda Dünyadan Sokak Lezzetleri" etkinliği lezzet meraklıları için unutulmaz bir gastronomik deneyim vaad ediyor..

Farklı mutfak kültürlerinden sokak lezzetlerinin sunulacağı "Restoran Haftası'nda Dünyadan Sokak Lezzetleri" etkinliği için Michelin yıldızlı İngiliz Şef Josh Eggleton, Thailand'lı Şef Vatcharin Bhumichitr ve  İtalya'nın Michelin yıldızlı, gastronomi dünyasının sembol kadın şeflerinden Cristina Bowerman'ı İstanbul'da bir araya geliyor. Halat Restaurant by Divan'ın şefi Faysal Üren'in de ülkemizin sokak lezzetlerinden örnekler sunacağı bu çok özel gastronomi şöleni için yerinizi şimdiden ayırtın.

#restoranhaftasi
#lezzetbulusmasi

Şef Cristina Bowerman
İtalya’nın en çok tanınan Michelin Yıldızlı Kadın şeflerinden olan Bowerman; hukuk eğitimi alırken baskın gelen yemek tutkusunun izinden giderek kariyerini hukuk yerine yemek pişirmek üzerine planladı. Yüksek lisans için gittiği Amerika’da aşçılık ve mutfak sanatları üzerine eğitim aldı. İtalya’ya geri döndükten sonra Glass Hostaria’yı açtı. Yemek pişirme felsefesinde her zaman doğallıkla birlikte geleneksel tatlarda çağdaş yenilikçi uygulamarı benimsedi. 2012 yılında, Roma Prati bölgesindeki eski bir Alfa Romeo fabrikasında gerçekleştirdiği radikal değişimlerle Romeo Chef & Baker Restoranını açtı. 2013 yılında, Ape Romeo Gıda Kamyonları ile ses getiren bir projeye imza attı. Global ve yerel tatların modernize edilmiş uygulamaları onu kısa sürede dünyaca tanınan bir şef haline getirdi. 

Bu gün Cristina Bowerman yaratıcılığı, mutfak buluşları ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle gastronimi dünyasının en önemli kadın sembollerinden biri haline gelmiştir. 

Şef Josh Eggleton
İngiltere’nin Michelin yıldızlı en genç şeflerinden olan Josh Eggleton, Kariyerine Gordon Ramsey Akademi’den mezun olarak başladı. Şeflik kariyerine Amerika’da New York’un en ünlü Sicilya Mutfağının temsilcisi Il Mulinazzo,  Kaliforniya’da 3 Michelin yıldızlı The French Laundry Restorant ve Washington’da Chanterelle Restorantlarda baş şeflik yaparak devam etti. 

İngiltere’ye döndükten sonra kazandığı şeflik deneyimlerini ailesinin de desteği ile açtığı Pony & Trap’da gösterdi. Yemek yapma sanatına duyduğu büyük tutku ve yaratıcılık sayesinde 2011 yılında Michelin yıldızına layık görüldü. Kendi restoran ve publarında organik tarım ve mevsimsel ürünlerin kullanılması konusunda gösterdiği özel gayretlerle İngiltere’de tarımsal ürünlerin sürdürülebilirliği konusunda önemli öncülerden biri oldu. 

Şef Vatcharin Bhumichitr
Bangkok doğumlu ünlü şef, Londra Kolejinden mezun olduktan sonra avrupada az bilinen Tai mutfağını daha geniş kitlelere tanıtmak için ilk restaurantını Londrada açtı. Kısa bir süre sonra da Soho’da açtığı Chiang Mai restoran Londra’nın en ünlü Tayland restoranı oldu. Thai Bistro, Thai Garden Vejeteryan Restoranları ile İngiltere’de Tayland mutfağının en önemli temsilcisi oldu. 1983 yılında Tayland yemekleri hakkında çıkardığı ilk kitabı ve sonrasında takip eden diğer yemek kitapları ile ünü tüm dünyaya yayıldı. 

Sanat ve grafik ile de çok yakından ilgilenen Bhumichitr, Vatch Üniversitesi’nde sanat ve grafik tasarımı eğitimleri aldı. Yemek kitapları ile birlikte sanat ve grafik tasarımlarını kendi mutfak sanatına da yansıttı. Halen yemek kitapları yazarlığı  ile birlikte sanat çalışmalarına da aktif olarak devam ettirmektedir. 

- 18 yaş sınırı vardır.- Etkinlik 12:00-17:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.- Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileri bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT