Roland Pöntinen-İstanbul Resitaller

Roland Pöntinen-İstanbul Resitaller

Tarihler: 10 Haziran 2017 Cumartesi ~ 10 Haziran 2017 Cumartesi 10 Haziran 2017 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi the Seed

Ücret: 1. Kategori - 190.00 TL 2. Kategori - 160.00 TL 3. Kategori - 140.00 TL 4. Kategori - 120.00 TL - Ayakta 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 10, 2017 ~ Haz 10, 2017
İstanbul Resitalleri 10. Sezon Finali, 90'ın üzerinde albüme ve İsveç Kraliyet Madalyası "Litteris et Artibus"e sahip dünyaca ünlü piyano virtüözü Roland Pöntinen ile gerçekleşiyor.

“Unpredictable moments…”The Times

İstanbul Resitalleri 10. Sezon Finali, 90'ın üzerinde albüme ve İsveç Kraliyet Madalyası "Litteris et Artibus"e sahip dünyaca ünlü piyano virtüözü Roland Pöntinen ile gerçekleşiyor. 

İsveç Kraliyet Müzik Akademisi Üyesi, 1963 doğumlu İsveç'li piyano virtüözü ve besteci Roland Pöntinen, Kraliyet Müzik Akademisi'ndeki eğitiminin ardından müzik çalışmalarına Kanada'da György Sebok ve Viyana'da Elisabeth Leonskaya gibi isimlerle devam etti. 

18 yaşında, Stockholm Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile 1981'de verdiği başarılı konserini Avrupa'dan Avusturalya ve Amerika'ya uzanan dünya çapında resital ve konserleri takip etti. 2001 yılında, üstün yeteneği ve artistik çalışmaları nedeniyle İsveç Kraliyet Madalyası "Litteris et Artibus" ile ödüllendirildi.

Yaptığı bestelerle de dünya çapında bir üne sahip Pöntinen'in en iyi bilinen eserlerinden "Blue Winter"ın dünya prömiyeri 1998'de Philadelphia Orkestrası eşliğinde Carnegie Hall'da (NewYork) gerçekleşti. Klarnet ve piyano için yazdığı "Serpentine" dansının dünya prömiyeri ise iki yıl sonra 2010'da Londra'da Martin Fröst eşliğinde Wigmore Hall'da yapıldı.

Los Angeles Philharmonic, Scottish Chamber, Liverpool Philharmonic Orchestra, L’Orchestre de la Suisse Romande ve Royal Stockolm Philharmonic gibi orkestralarla; Myung-Whun Chung, Paavo Järvi, Esa-Pekka Salonen, Evgeny Svetlanov ve David Zinman gibi dünyaca ünlü şeflerle aynı sahneyi paylaşan Roland Pöntinen'in davet aldığı uluslararası festivaller arasında La Roque d’Antheron, Berlin Festivali, Ruhr Klavier Festivali, Schleswig-Holstein Festivali, Edinburgh Festivali, İsviçre Verbier Festivali ve Salzburg Festivali gibi festivaller; resital ve konser verdiği salonlar arasında Wigmore Hall (Londra), Teatro Colsubsidio (Bogotá), Carnegie Hall (NewYork), Konserthuset (Stockholm), Concertgebouw (Amsterdam) Victoria Hall (Cenevre), Turku Concert Hall (Finlandiya) gibi dünyanın seçkin klasik müzik salonları ilk akla gelenler arasında.  İlk albümü 1984'te yayınlanan Roland Pöntinen'in bugün solo albümlerinin yanı sıra, eşlik ettiği orkestra, oda müziği ve duo kayıtlarla birlikte 90'ın üzerinde albümü bulunuyor.
İstanbul Resitalleri "sıradışı sanatçılar" demektir.

İstanbul Resitalleri 2016-2017 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayın.

- 18:45 - 19:30 Program üzerine fuaye sohbeti: “Muammer Erboy ile Müzikli Zamanlarda Yolculuk”- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.- Alkış arasında kapılar açılmaz. - Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.- Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. - Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce salonda bulunmaları önerilir. - İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. - 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT