Romano Pallottini

Tarihler: 22 Ağustos 2017 Salı ~ 22 Ağustos 2017 Salı 22 Ağustos 2017 21:15

Yer: Antik Taş Ocağı

Ücret: 1. Kategori - Tam - 40.00 TL - Öğrenci - 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Fahrettin Altay Sk. Koyunbaba Gümüşlük Muğla

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 22, 2017 ~ Ağu 22, 2017
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, tarihi taş ocağında, Liszt'in müziğinin ayrılmaz bir parçası olarak görülen İtalyan piyano virtüözü Romano Pallottini’yi misafir edecek.

24 Temmuz – 4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl da 3 ayrı konseptte sunulacak. Klasik müzik konserleri, “Taşta Klasik” başlığı altında 25 asırlık tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağında klasik müzikseverleri bekliyor olacak. Son iki yıldır festival bünyesinde gerçekleşen “Suda Caz” ve “Kumda Gitar” konserleri ise Gümüşlük sahilinde izleyici ile buluşacak. Bu konserlerin sponsorluğunu Uludağ Premium üstleniyor. Ayrıca festival bünyesinde her yıl düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisinin eğitim sponsorluğunu Bosch üstlenecek.

Festival yıldızları konuk edecek
Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığını, Piyanist Eren Levendoğlu’nun ise sanat yönetmenliğini yaptığı DenizBank ana sponsorluğundaki 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bu yıl ülkemizin yanı sıra Brezilya, Norveç, İtalya, Fransa, Küba, Rusya ve Güney Afrika’dan gelecek müzisyen konuklar, 6 hafta sürecek etkinlikler çerçevesinde 15 ana konser verecek. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü konukları ağırlayacak festivalin yabancısı olmayan sempatik Fransız kemancı Gilles Apap’a Liba Laboratuarları A.Ş. desteğiyle gerçekleştireceği açılış konserinde akordeon ustası Myriam Lafar eşlik edecek. Festivalin yaratıcısı Piyanist Eren Levendoğlu, viyolonselci Dilbağ Tokay’la antik taş ocağında sahne alırken; yine aynı sahnede Begoa Ensemble, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallotini, Kübalı piyanist Mauricio Vallina, Brezilyalı piyano virtüözü Egberto Gismonti ve flütçüler Bülent Evcil – Raffaele Trevisani performans sergileyecek. Festival kapanışı Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın konseri ile sona erecek. 

Gümüşlük sahilinde gerçekleşen Uludağ Premium sponsorluğundaki caz konserleri ve gitar resitalleri Suda Caz konserleri kapsamında Norveçli caz sanatçısı Tord Gustavsen ile başlayacak ve Emin Fındıkoğlu Trio ile Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz gibi gruplarla sürecek. 

Kumda Gitar konserleri ise Erdem Sökmen & Hasan Meten ikilisi ile başlayacak. Ardından piyanodaki virtüözlüğünü gitarına da yansıtan ünlü Brezilyalı sanatçı Egberto Gismonti ve festivalin önceki yıllarda da konuğu olan Güney Afrikalı gitarist Derek Gripper, birer konser verecekler.

Genç piyanistler Ahmed Adnan Saygun için yarışacak
Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen yarışma bu yıl da büyük ustaya saygı duruşu niteliğinde gerçekleşecek.

Bestecinin adını yaşatmak, gelecek nesillere müziğini aktarmak ve onu dünyaya duyurmayı amaçlayan; 2 yılda bir hayata geçirilen yarışmanın 4.’sü, 15 – 19 Ağustos tarihleri arasında festival merkezindeki Toprak Ev’de düzenlenecek. Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi 15 Temmuz olarak belirlendi. Yarışma kapsamında Notre Dame de Sion, Uluslararası Piyano Yarışması ile ortak gerçekleşecek proje ile 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması birincisi İstanbul Orchestra'Sion’la bir konser verecek. Aynı şekilde Notre Dame de Sion, Uluslararası Piyano Yarışması birincisi de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bir konser vermeye hak kazanacak.

5 dalda masterclass düzenlenecek
Gümüşlük Festival Akademisi, festivalin sürekli destekçilerinden Bosch’un sponsorluğu ile gerçekleşecek. Festival süresince her gün aralıksız devam edecek olan 5 masterclass programına bu yıl 100 civarında öğrencinin katılımı bekleniyor. 24 – 29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek keman masterclassına Gilles Apap eğitmen olarak katılırken, 
25 Temmuz – 01 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek viyolonsel masterclassını viyolonsel sanatçımız Dilbağ Tokay verecek. 15 – 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan piyano masterclassına devlet sanatçımız Gülsin Onay, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallotini ve Kübalı piyanist Mauricio Vallina katılacak. 26 - 31 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek flüt masterclassına Bülent Evcil ve İtalyan sanatçı Raffaele Trevisani katılırken, eş zamanlı yapılacak gitar masterclassına G. Afrikalı gitarist Derek Gripper, ülkemizden Erdem Sökmen ve Brezilyalı virtüöz Egberto Gismonti eğitmen olarak katılacak.

Festivalin sponsorları:
14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsoru DenizBank. Kumda Gitar ve Suda Caz konserlerinin sponsorluğunu Uludağ Premium üstlenirken, eğitim sponsorluğunu üstlenen Bosch, Gümüşlük Festival Akademisi konserlerine destek veriyor. Liba Laboratuarları A.Ş., etkinlik sponsoru olarak festivalin açılış ve kapanış konserlerine katkı sağlıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Arion Resort Hotel konaklama sponsorluğunu; Çağdaş Holding, festival merkezi sponsorluğunu ve Piernet ise sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Julius Meinl Coffee ve Mas Matbaa, festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.  

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta Klasik konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.

14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2017 Programı
26 Temmuz – Gilles Apap - Keman & Myriam Lafar -Akordeon (Fransa) - Taş Ocağı
28 Temmuz – GFA Keman Konseri - Toprak Ev
29 Temmuz – Dilbağ Tokay - Viyolonsel & Eren Levendoğlu – Piyano (Türkiye) - Taş Ocağı
31 Temmuz – Viyolonsel GFA Konseri - Toprak Ev
1 Ağustos – Tord Gustavsen (Norveç) - Festival merkezi, sahil
4 Ağustos – Begoa Ensemble (Türkiye) - Taş Ocağı
8 Ağustos – Emin Fındıkoğlu Trio – Festival merkezi, sahil
10 Ağustos – Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz – Eklisia  
15 – 19 Ağustos – 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması - Toprak Ev
18 Ağustos – Ilya Itin – Piyano (Rusya) - Taş Ocağı
20 Ağustos – GFA Piyano Konseri - Toprak Ev
22 Ağustos -  Romano Pallotini – Piyano (İtalya) - Taş Ocağı
24 Ağustos -  Mauricio Vallina (Küba) - Taş Ocağı
25 Ağustos - GFA Piyano Konseri - Toprak Ev
26 Ağustos – Erdem Sökmen & Hasan Meten – Gitar Duo (Türkiye) - Toprak Ev
27 Ağustos - Egberto Gismonti – Gitar (Brezilya) Toprak Ev
28 Ağustos -  Ebgerto Gismonti – Piyano (Brezilya) Taş Ocağı
30 Ağustos  - Derek Gripper - Gitar (Güney Afrika) Toprak Ev
31 Ağustos – GFA Flüt Konseri - Toprak Ev
1 Eylül – Bülent Evcil (Türkiye) & Raffaele Trevisani (İtalya) – Flüt Duo - Taş Ocağı
04 Eylül - Gülsin Onay – Piyano (Türkiye) - Taş Ocağı

-6 Yaşından küçükler etkinlik mekanına alınmayacaktır.-6 Yaş ve üzeri bilete tabidir.-PDF Bilet uygulaması vardır. Biletlerinizi yazdırmayı unutmayınız.-Etkinlik mekanına profesyonel ses ve görüntü kayıt cihazları alınmayacaktır.-Etkinlik mekanına yiyecek – içecek alınmayacaktır.-Piccolo, Largo, Adagio, Andante, Allegro, Presto indirimleri yalnızca perakende satış noktalarından indirim ile ilgili kartın ibraz edilmesi halinde uygulanacaktır.-Piccolo, Largo, Adagio, Andante, Allegro, Presto ve Öğrenci indirimlerinden yararlanan kişilerin etkinlik mekanı girişinde yararlandığı indirime ilişkin kart ibraz etmesi zorunludur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT