Roseanne Vitro

Tarihler: 30 Haziran 2010 Çarşamba ~ 30 Haziran 2010 Çarşamba - Saat: 22:00

Yer: Sheraton Ataköy Hotel

Ücret: Arka Bloklar: 100,00 TL , Bistro (Numarasız ve ayakta): 80,00TL , Ön Bloklar: 120,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Sheraton Ataköy Hotel

Adres: Sahilyolu, Ataköy İstanbul Ataköy İstanbul

Telefon: 0 212 413 06 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 30, 2010 ~ Haz 30, 2010

SHERATON İSTANBUL ATAKÖY HOTEL’DE CAZ FESTİVALİ

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de 1-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek caz festivalinde dünyaca ünlü caz sanatçıları trompetçi Ingrid Jensen, akordeoncu Richard Galliao, Benny Golson ve Roseanne Vitro sahne alacak.

Caz dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı festival, şehrin en görkemli manzaralarından bir tanesine sahip olan, İstanbul’un en yeni beş yıldızlı Oteli Sheraton İstanbul Ataköy Hotel’de 1-30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. Dinleyecilere harika bir İstanbul deniz manzarası eşliğinde muhteşem bir müzik şöleni sunacak olan festivalde sırasıyla dünyaca ünlü jaz sanatçıları trompetçi Ingrid Jensen, akordeoncu Richard Galliao, Benny Golson ve Roseanne Vitro sahne alacak. Caz Festivali’nin ilk gecesi olan 1 Haziran’da ünlü Türk caz sanatçısı Fatih Erkoç geniş repertuarı ile sahne alarak, Newyork Newyork’tan son albümde yer alan türkülere kadar birçok parçasını seslendirecek.

Ve jazz gecelerinin son sanatçıcı Roseanne Vitro 30 Haziran’da sahnede...

Roseanna Vitro Amerika’nın caz elçisi programında yer almış, çok keyifli bir sesi olan şarkıcı…

Rosanna Vitro seyircisiyle çok iyi iletişim kurabilen bir caz vokalisti ve hikaye anlatıcısıdır. Dünya çapında sergilediği sahne performansları, klinikleri, stüdyo sanatçılığı ve vokal eğitmenliği ile kendisine caz çevrelerinde önemli bir yer edindi. Ortak yaptığı çalışmalar ve değişik tarzları da kapsayan müzikal çok yönlülüğüyle hem çok iyi eleştiriler aldı hem de büyük ün kazandı.

Melodik yaratıcılık, sıkı bir swing anlayışı ve dinleyicilerinin ruhuyla konuşurcasına söylediği performansları aynı zamanda ritmik müzikal oyunları, doğaçlama yeteneği onun scat’leri ve şarkı sözleriyle dinleyenleri etkiliyor.

Tüm bu yeteneklerini duyabileceğiniz albümlerden en önemlileri Telarc’tan çıkmış olan ‘Passion Dance’dir. Bu albümde ona eşlik eden isimler arasında Elvin Jones, Christian McBride ve uzun yıllardır beraber çalıştığı Kenny Werner var. Caz ve müzik dünyasının en önemli isimlerinden Ray Charles için yaptığı ‘’Catchin’ Some Rays’’, Bill Evans için yaptığı ‘Conviction’, ve Brazilya için yaptığı ‘Tropical Postcards’ tribüte albümleri ile de büyük başarılara imza atmıştı. 2008 Mart’ında çıkan ‘The Delirium Blues Project: Save or Suffer’ ise daha çok blues ağırlıklı bir albüm. Bu albümde Kenny Werner’in eski ve bilinen parçalara yaptığı yeni ve orijinal aranjmanlara Kenny Werner, James Carter, Randy Brecker, Ray Anderson, Adam Rogers, John Patitucci, Rocky Bryant ve Geoff Countryman’den oluşan bir yıldızlar topluluğu eşlik ediyor. Bugüne kadar beraber sahne aldığı isimler arasında Kenny Werner, Fred Hersch, George Coleman, ‘Fathead Newman,’ Eddie Gomez, Arnett Cobb, Elvin Jones, Kenny Barron, Joe Lovano, Christian McBride, Eddie Daniels, Joey Baron, Al Foster, Rufus Reid, Buster Williams, Ben Riley, Allen Farnham, Dean Johnson, Tim Horner, Mark Soskin ve daha niceleri var.

ABD tarafından ‘Caz Elçisi’ olarak görevlendirilen Vitro, 2009 yılında ‘Jazz at Lincoln Center’ ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2004’te ‘Kennedy Center for the Performing Arts’ta düzenlediği organizasyonlarda sahne alıp tüm dünyada konserler verdi ve workshoplar yönetti. Slovenya’da Maribor Filarmonik orkestrası ile verdiği konser bir Noel özel programı olarak birçok Doğu Avrupa ülkesinde yayınlanmıştı. Hint vokal teknikleri ile ilgili çalışmaları International Association For Jazz Education tarafından ‘From Bebop to Bombay’ isimli makalede yer almıştı.

1998’den bu yana New Jersey City University’deki caz vokal programının başı olan Vitro, aynı zamanda 2001’den beri de ‘Wachovia Jazz for Theens’ programının da başında olan görevine devam ediyor. Yine 1998 yılında yoldaşları Bob Dorough ve John Stubblefield ile Arkansas Hall of Fame’ye kabul edilmişti.

Rosanna Vitro’nun müzik ve vokal teknikleri çalıştığı isimler arasında Gabore Carelli, Anne Marie Moss ve halen çalışmaya devam ettiği Barbara Maier yer alıyor. Ayrıca piyano konusunda da David Leonhardt ve Sid Bernstein, doğaçlama alanında ise Donna Jewel ile de çalışmıştı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT