Sabine Meyer, Bruno Schneider

Sabine Meyer, Bruno Schneider

Tarihler: 28 Şubat 2016 Pazar ~ 28 Şubat 2016 Pazar 28 Şubat 2016 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 93.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 43.50 TL 60 yaş üstü - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2016 ~ Şub 28, 2016
Sabine Meyer, Bruno Schneider, Dag Jensen, Knut Erik Sundquist ve Modigliani Quartet; 28 Şubat'ta CRR Konser Salonu'nda sahne alıyor.

Solo klarnet: Sabine Meyer
Korno: Bruno Schneider
Fagot: Dag Jensen
Kontrbas: Knut Erik Sundquist

Modigliani Quartet
1. keman: Philippe Bernhard
2. keman: Loic Rio
Viyola: Laurent Marfaing
Viyolonsel: François Kieffer

Program
W. A. Mozart - Korno ve Yaylı Çalgılar Dörtlüsü İçin Beşli Mi Bemol Majör K.407
W. A. Mozart - Klarnet ve Yaylı Çalgılar Dörtlüsü İçin Beşli  La Majör K.581
F. Scubert - Klarnet,Korno,Fagot,Kontrbas ve Yaylı Çalgılar Dörtlüsü İcin Sekizli Fa Majör D.803

Bugüne kadar Champs – Elysees Tiyatrosu'ndan Wigmore Hall'e, Carnegie Hall'den Salzburg Mozarteum'a kadar dünyanın en prestijli konser salonlarında konserler gerçekleştiren Lucerne Festivali, Schwetzingen Festivali, Rheingau Festivali, Toronto Yaz Müzik Festivali, Maverick Festivali ve Edinburgh Uluslararası Festivali gibi dünya çapında meşhur festivallerin de yıldızlarından olan Modigliani Quartet, 2014 senesinde kariyerlerinin yepyeni bir meydan okuması olarak en saygın yaz festivallerinden "Rencontres Musicales d'Evian" için festivalin sanat yönetmenliği koltuğuna oturdu. Dörtlü 2015 Eylül döneminde piyasaya çıkardıkları son albümleri BartokDohnanyi-Dvorak ile büyük övgüler almakta. Sabine Meyer'i eleştirmenler sonsuz nefese sahip bir mucize olarak değerlendiriyor. 

EMI Classics kayıtları, Deutsche Grammophon, Sony ve Avimusic albümleri bulunan Meyer bugüne kadar tam 8 kez meşhur Echo Klasik Müzik Ödülü sahibi oldu. "Niedersachsen Prize", the "Brahms Prize" gibi birçok prestijli ödülün sahibi olan Meyer, Hamburg Sanat Akademisi üyesi... Sabine Meyer, ayrıca 2010 yılında Fransız hükümetinin ünlü Kültür ve Sanat Nişanı ödülü sahibi... Dünyanın en ünlü orkestralarından da Viyana Filarmoni Orkestrası'ndan Chicago Senfoni Orkestrası'na, Berlin Filarmoni Orkestrası'ndan Londra Filarmoni Orkestrası'na, Suisse Romande Orkestrası'ndan, Viyana, Basel, Varşova, Prag ve Budapeşte Radyo Orkestraları'na kadar en prestijli orkestralarla en ünlü topluluklarla sahneye çıkan bir dev isim... 1993 yılında da Hochschule für Musik okulu profesörlerinden biri olarak atanırken, Julian Bliss, Shirley Brill, Sebastian Manz ve Annelien van Wauwe gibi öğrencileri uluslararası kariyerlere imza atan sanatçıların ilhamı olarak da tanınıyor. Norbert Moret, Jost Meyer, Eric Chasalow ve Jörg Widmann gibi birçok ünlü bestecinin en ünlü eserlerinden bazılarını kendisi için yazdığı La Chaux de Fonds Korno Akademisi'nin kurucularından olan ve İsviçre Korno Topluluğu ve Uluslararası Korno Topluluğu'nun da başkanlığını yürüten İsviçreli ünlü korno sanatçısı ve şef Bruno Schneider, AVI, EMI, CLAVES, ARION, ERATO, Ambitus ve CPO korno kayıtlarıyla çok geniş bir repertuvarın sahibi... 

1985 yılından 1988 yılına kadar Bamberg Senfoni Orkestrası'nda baş fagotçu olarak yer alan Dag Jensen, aynı pozisyonu Köln Radyo Senfoni Orkestrası’nda da 1988 yılından 1997 yılına kadar sürdürdü. Jensen aynı zamanda her ikisinin de sanat yönetmenliğini Seiji Ozawa’nın yürüttüğü Saito Kinen Festival Orkestrası ve Mito Oda Orkestrası üyesi... Jensen 2003 ve 2005 yıllarında da Claudio Abbado şefliğinde kurulduğunda Luzern Festival Orkestrası’nın baş fagotçusu oldu. Sanatçı 2011 senesinden beri Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi'nde profesör olarak gençleri yetiştirmeyi sürdürüyor. Sanatçı ayrıca Oslo'da Norveç Müzik Akademisi'nde profesör... Kuzey Işıkları Festivali'nde jüri koltuğunda oturan Knut Erik Sundquist'in kariyeri boyunca kucakladığı sayısız ödül bulunuyor. Albümü "Reverie" Giovanni Bottesini müzikleri ile ses getirirken uluslararası başarısını en çok parlatan albümü olarak tanınıyor. Albüm 2011 yılında sanatçıya kendi ülkesi Norveç'te de Yılın En İyi Klasik Kaydı Ödülü'nü getirdi.

- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT