Saleem Ashkar - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 08 Ekim 2015 Perşembe ~ 08 Ekim 2015 Perşembe 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - The Seed

Ücret: 1. Kategori - 160.00 TL 2. Kategori - 140.00 TL 3. Kategori - 120.00 TL 4. Kategori - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 8, 2015 ~ Eki 8, 2015

İstanbul Resitalleri'nin yeni sezon açılışı, Saleem Ashkar'ın piyanizminden "Saf Beethoven" resitali ile 8 Ekim'de Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de!

İstanbul Resitalleri yeni sezon açılışı, dünyanın en prestijli salonlarında ve en önde gelen orkestralarıyla verdiği başarılı konserlerin ardından, uluslararası arenada Beethoven yorumculuğuyla ünlenen Saleem Ashkar ile "Saf Beethoven" resitaline ayrıldı.

17 yaşındayken Zubin Mehta tarafından keşfedilen ve İsrail Filarmoni ile Tchaikovsky'nin 1 numaralı piyano konçertosunu seslendirmesi için davet alan İsrail doğumlu sanatçı, müzik eğitimini Londra'da Royal Academy of Music'te tamamladı.

Ashkar'ın 1998'de Daniel Barenboim'un batonu altında New York Carnegie Hall performansı öyle büyük beğeni topladı ki hemen ardından Chicago Senfoni ile çalmak üzere davet edildi.

Ashkar'ın aynı sahneyi paylaştığı dünyanın önde gelen orkestraları arasında Viyana Filarmoni, İsrail Filarmoni, La Scala Filarmoni, Concertgebouw, Leipzig Gewandhaus, Milano Filarmoni Orkestrası, Berlin Senfoni Orkestrası, Londra Senfoni Orkestrası, Birmingham Senfoni Orkestrası, Berlin Radyo Senfoni Orkestrası, NDR Hamburg Orkestrası, Çek Ulusal Senfoni Orkestrası, Tokyo Metropolitan Senfoni Orkestrası, Melbourne Senfoni Orkestrası, Mariinsky Orkestrası ve Danimarka Ulusal Senfoni Orkestrası gibi orkestralar bulunuyor.

Düzenli olarak birlikte çalıştığı Zubin Mehta ve Daniel Barenboim gibi efsanevi şeflerin yanı sıra bugüne kadar Riccardo Muti, Fabio Luisi, Lawrence Foster, Philip Jordan, Nikolaj Znaider ve Christoph Eschenbach gibi dünyaca ünlü şeflerin batonu altında çaldı. Büyük beğeni toplayan piyanizminin bir diğer referansı da NSO Şefi (National Symphony Orchestra, Washington) Eschenbach'ın Ashkar ile ilk çalışmasının hemen ardından sanatçıyı Düsseldorf Senfoni Orkestrası ile Haziran 2010'da yapılan özel Schumann Doğumgünü Konseri'nde Schumann konçertosu seslendirmesi için davet etmesi oldu.

Sahneye çıktığı festivaller içinde ilk akla gelenler arasında La Roque d'Anthéron (Fransa), Klavier-Festival Ruhr (Almanya), Palais des Beaux Arts (Brüksel), Schleswig-Holstein Festival (Almanya), Kudüs Uluslararası Oda Müziği Festivali (İsrail), Menton Festival (Fransa), Morgenland Festival Osnabrueck (Almanya), Sintra & Evora Festival (Portekiz), Ravinia & Risør Festival (Norveç) gibi uluslararası festivaller yer alıyor.

Sanatçının, İngiltere'deki The Sage Gateshead ile işbirliği kapsamında üç sezon içinde tamamlanmak üzere başladığı, Beethoven'ın piyano sonatlarını içeren ve 2015-2016 sezonunda da devam edecek olan Beethoven Maratonu, Uzakdoğu'dan Amerika'ya uzanan dünya çapında resital ve konserleri içinde özellikle Avrupa ağırlıklı konserlerinde önemli bir yer tutuyor.

2005'te EMI Classics'ten çıkan ilk albümünden sonra sanatçı, 2013'te Decca plak şirketi ile anlaştı. 2013'te Decca etiketiyle yayımlanan albümünde Beethove'ın 1 ve 4 numaralı piyano konçertolarını seslendirdi. Saleem Ashkar'ın, Mendelssohn 1 ve 2 numaralı piyano konçertolarını seslendirdiği ve büyük beğeni toplayan son albümü 2014'te yine Decca etiketiyle yayımlandı. Gramophone Magazine albümü bugüne kadar yayımlanmış en iyi kayıtlar arasında gösterdi. 

İstanbul Resitalleri, "sıra dışı sanatçılar" demektir.

İstanbul Resitalleri 2015-2016 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayın.

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserVe aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.
- Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır.
- Konukların resital başlama saatinden en az 30 dakika önce salonda bulunmaları önerilir.
- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT