Şark Bülbülleri: Ghada Shbeir - Melihat Gülses

Tarihler: 25 Ekim 2011 Salı ~ 25 Ekim 2011 Salı - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - CRR

Ücret: 1. Kategori - 34.00 TL - 2. Kategori - 28.50 TL - 3. Kategori - 23.00 TL - 4. Kategori - 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi - Harbiye Şişli İstanbul Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 25, 2011 ~ Eki 25, 2011

Keman (violin): Baki Kemancı
Keman (violin): Tarık Kemancı
Viola: Atilla Kiviz
Kemençe: Neva Gülses
Violonsel (çello): Murat Süngü
Kontrbas: Umut Sel
Kanun: Halil Karaduman
Kanun: Maria Makhoul
Ud: Gürcan Yaman
Ud: Afif Abou Merhej
Ney (nay): Samir Siblini
Piyano: Şevket Aşıkuzun
Akordeon: Bekir Sakarya
Ritm (rythm): Fahrettin Yarkın
Ritm (daf): Maroun Abou Samra

19. yüzyıl sonlarına kadar Osmanlı İmparatorluğu, sınırları içinde yer alan tüm ülkelere kültür, sanat ve mimari yönden büyük katkıda bulundu. Özellikle Balkanlar, Ortadoğu ve Arab Yarım Adasında bu etkiler zamanımıza kadar geldi. Bugün dahi, Osmanlı mimarisini, müziğini, sosyal yaşam geleneklerini görmek mümkündür. Bu projede çok yakın zamana kadar bizim idaremiz içinde yaşayan Lübnan, buna çok güzel bir örnektir. Lübnan müzikleri, incelendiğinde kendi müzik tarzlarının yanında Osmanlının bölgede yaygınlaştırdığı ve geliştirdiği kendi müzik kültürü ile ne kadar iç içe olduğunu görmek mümkündür. Kullanılan makamlara, usullere ve aruz vezni ile yazılmış şiirlere, şarkılar içinde kullanılan terennümlere bakıldığında Arab ve Türk kültürünün bu konudaki yakınlaşması çok açık bir şekilde ortaya çıktığı gibi; Osmanlının bu konuda ne kadar etkin bir rol oynadığını görmek kolaylaşır. Şark Bülbülleri isimli bu konserde; Türkiye’nin ve Lübnan’ın çok önemli iki ses sanatçısı olan Beyrut Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Ghada Shbeir ve TRT Ses Sanatçısı Melihat Gülses iki ülkeden oluşturulacak olan bir orkestra ile birlikte yer alıp, kâh solo kâh birlikte seslendirecekleri özel bir repertuar ile dinleyicileriyle buluşacaktır.

Melihat Gülses
1984’te İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi bölümünü bitiren Melihat Gülses, B. Sıtkı Sezgin, Alâeddin Yavaşça ve Tülun Korman ile repertuar, Güher Güney ile şan, Nurten Erpek ile solfej ve nazariyat çalıştı. 1981’de TRT sınavını kazanarak İstanbul Radyosu’nda göreve başladı. Ney sanatçımız Kudsi Erguner’in kurduğu”İstanbul Hanımları” Topluluğu ile çeşitli ülkelerde konserler veren sanatçı, 1995 Yılından itibaren TRT İstanbul Radyosu Tango Orkestrası ile Tangolar seslendirmeye başladı.1997 yılında “İstanbul Hanımları” Topluluğu”nun Paris’te basılan “Chant du Harem” isimli CD’sinde solist olarak yer aldı. 2010 yılında TRT Müzik tarafından ve halkoylarıyla "Yılın Türk Müziği Kadın Sanatçısı" ödülüne layık görülen sanatçı, pek çok yurtiçi ve yurtdışı konserlerine solist olarak konser verdi. Melihat Gülses, müzik yaşamına TRT İstanbul Radyosu’nda devam etmektedir.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT