Selim Bölükbaşı ve Kemençe`nin Yolu

Tarihler: 14 Nisan 2010 Çarşamba ~ 14 Nisan 2010 Çarşamba - Saat: 21:00

Yer: Balans Jolly Joker

Ücret: 28,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Balans Jolly Joker

Adres: İstiklal Cad. Balo Sok. No: 22 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 07 49

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2010 ~ Nis 14, 2010

İlk konserini 9 Mart 2010 ‘da kalabalık bir kitleye veren Selim Bölükbaşı’na, o gece Volkan Konak’ta 3 parçada eşlik etti.
Selim Bölükbaşı, yoğun talep üzerine 14 Nisan Çarşamba günü sürpriz konuklarıyla ve Karadeniz kültürünün geçmişten günümüze en bilinen şarkılarıyla tekrar Jolly Joker Balans sahnesinde.

Selim Bölükbaşı’nın müzikal yolculuğu daha ilkokuldayken bağlama ile başladı. Lise çağlarında ise bağlamanın yanına eklenen tulum ile devam etti. Bu dönemde çok şey öğrendiği Birol Topaloğlu ile çalışmaya başladı. Tulum onun ellerinde farklı bir hal alıyordu, ayrıca vokali ile Birol Topaloğlu’na eşlik ediyordu. Enstrüman üzerinde yaptığı değişikliklerle devrim niteliği taşıyan ilerlemeler kat etti. Bu Selim Bölükbaşı için çok zor değildi; çünkü müziğe olan tutkusu onu İTÜ Devlet Konservatuarı Enstrüman Yapımı Bölümü öğrencisi yapmıştı. 2001 yılında ise Kazım Koyuncu ile tanıştı. Kazım Koyuncu aramızdan ayrılıncaya kadar birlikte çalıştılar. Müzikal yolculuğu Kazım Koyuncu sayesinde kemençenin yolu ile ilk kez kesişti. Bundan sonraki dönemlerde Selim ve kemençesi birçok esere özgün yorumlar kattı. Halen müzikal yolculuğunda büyük destek aldığı Volkan Konak ile aynı sahneyi paylaşmaktalar.

Selim Bölükbaşı ve Kemençenin Yolu, geçmişten gelen engin Karadeniz kültürünü özümseyerek, özgün bir yorumla başka dünyalara doğru uzanıyor. Bu yolculuğa sizde katılmak istemez misiniz ?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT