Şems-i Rumi Can Atilla iptal

Tarihler: 18 Aralık 2017 Pazartesi ~ 18 Aralık 2017 Pazartesi 19 Aralık 2017 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 30.00 TL İndirimli 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2017 ~ Ara 18, 2017
Mevlana ve Şems-i Tebrizi’nin bilinmeyen hayatlarına Can Atilla’nın benzersiz müziği ile bir kez daha dokunacaksınız.

Şems-i Tebrizi

Şems-i Tebrizi 1185 yılında Tebrîz’de doğdu.

İsmi, Mevlânâ Muhammed bin Ali olup, Tebrîzlidir. “Şemseddîn yani “dinin güneşi” lakabıyla meşhûrdur.

Tebrizli Ebubekir Sellaf'ın mürididir. Ününü duyduğu bütün meşhur şeyhlerden feyz almaya çalışmış ve bu sebeple diyar diyar dolaşmıştır. Tebriz'de tarikat pirleri ve hakikat arifleri ona "Kamil-i Tebrizi" adını vermişlerdir.

Alçakgönüllülükte örnek bir kişilikti. Bildiklerini ve öğretilerini sakınmaz paylaşmak ve yeni şeyler öğrenmek için çok fazla yer gezerdi. Kendisine bir şey ikram etseler veya bir şey istediğinde getirseler, onlara karşılığında mutlaka bir şey verirdi. Ayrıca bu iyiliği yapanlara teveccüh ve duâ ederdi. Onun duâsına kavuşanların kalp gözleri açılır, keşif sahibi olurlardı.

Şems-i Tebrizi, seyahat ettiği yerlerde, uğradığı memleketlerde iyi bir dost bulunması için duâ ederdi. Israrla yaptığı bu duâların neticesi olarak rüyâsında; “Konya’da bulunan Celâleddîn-i Rûmî’ye gidip onun yetişmesinde yardımcı olması” bildirildi. Şems-i Tebrizi, Allahü Teâlâya şükür ederek; “böyle dosta canım feda olsun” dedi.

Şems, Mevlana Celâleddîn-i Rûmî ile 3 yıl süren beraberliği neticesinde onun hayatında yeni ufukların açılmasına vesile olmuştur. İkisinin hayatında bundan sonra yeni bir dönem başlar; iki sevgili, iki dost baş başa vererek mistik sohbetlerine başlarlar. Allah, Kainat, dinler, insan sevgisi ve tabiat konularının teşkil ettiği tartışma, konuşma ve dertleşmelerle geçen bu zaman kimi kayıtlara göre kırk gün kimi kayıtlara göre ise üç ay sürmüştür. 

Şems-i Tebrîzî 1248 yılında yine doğduğu yer olan İran’ın Hoy şehrinde 63 yaşında vefat etmiştir.

Bu özel konserde, tasavvuf dünyasının ikonik şahsiyetlerinden Mevlana ve Şems-i Tebrizi’nin bilinmeyen hayatlarına Can Atilla’nın benzersiz müziği ile bir kez daha dokunacaksınız.

Can Atilla
1969’da Ankara'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı’na girdi. 1990 yılında Keman Bölümünden lisans mezuniyeti aldı. 1992 yılında "Bilinçaltı" adlı ilk albümü yayınlandı. 1996’da POeM Studio’yu kurdu. 2005 yılında Üçlemenin İlk Albümü "Cariyeler ve Geceler" albümü yayınlandı. 2006’da Üçlemenin İkinci Albümü "1453 - Sultanlar Aşkına" albümü yayınlandı. 2007 yılında Üçlemenin Son Albümü "Aşk-ı Hürrem" albümü yayınlandı. 2009 yılında TBMM 90.Yıl Resmi Müziğini Besteledi. Suna Kan'ın solist olarak yer aldığı bu eseri, kendi yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Operası Korosu, Devlet Bakanlığı Çoksesli Korosu ve TRT Çoksesli Korosu tarafından seslendirildi. Sanatçı 2016’da "Can-ı Yunus", 57. Alay Senfonisi albümlerini ve 2017 yılında Şems-i Rumi albümünü yayınladı.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT