Senem Diyici - Alain Blesing - Bruno Tocanne Trio’’

Tarihler: 08 Aralık 2010 Çarşamba ~ 08 Aralık 2010 Çarşamba - Saat: 21:30

Yer: Wisteria İstanbul

Adres: Bereketzade Mah. Galata Kulesi Sk. 20/A Kuledibi, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 252 72 18

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 8, 2010 ~ Ara 8, 2010

Yalnızca dünya ve jazz müziği ile tanımlayamayacağımız veya sınırlandıramayacağımız, ilham yaratım ve yorum yelpazesini Hindistan’dan Kuzey Amerika’ya genişletmiş çok renkli sese ve yoruma sahip Senem Diyici, 20 yılı aşkın süredir müzikal yolculuğunda beraber olduğu Alain Blesing ve Fransa`nın önde gelen müzisyenlerinden; baterist Bruno Tocanne ile birlikte Türkiye turnesinde…

"Senem Diyici & Alain Blesing & Bruno Tocanne Trio"

Senem DİYİCİ hakkında;
İstanbul’da doğan Senem Diyici, eğitimine Türkiye’de Klasik Türk Müziği ile başladı. Folk akımıyla geleneksel müzikte araştırmalar yaptı. Gücünü köklerden, gelenekten, belirgin kalıplara sığmayacak kadar zengin bir müzikten alan Senem Diyici; 1982’de Fransa’ya yerleşti. 1987’de Paris’te eşi, gitarist, besteci ve aranjör Alain Blesing’le tanıştı. 1989’da hazırlanan Avrupa’daki ilk albüm ‘Takalar’’ da Okay Temiz de yer aldı.

1980’lerden bu yana Almanya, İsviçre, Avusturya, Finlandiya, İtalya, İsrail, Kanada, Tunus, Suriye, Hollanda, Ukrayna, Polonya, Belçika, Rusya, İspanya, Moldovya, Bulgaristan, Yunanistan, yaşadığı Fransa ve tabii ki çocukluğundan bu yana hafızasına tınılarının yerleştiği Türkiye`de yolculuğuna devam etmekte…

Fransa Kültür Bakanlığı tarafından projeleri 6 yıldır desteklenen Senem Diyici ve Alain Blesing, devlet tiyatro sahneleri, caz kulüpleri ve uluslararası jazz festivallerinin yanı sıra yöresel otantik köy festivallerinde yer aldı.

Alain BLESİNG hakkında;
“Sınır ötesi” Alain Blesing’in müziğini tanımlayan en iyi ifadelerden biridir. 1975-80 arasında Fransız progressif rock çevrelerinde çalışmalar yaptı. Müzikoloji ve müzik terapisi konularında çalışmalarına devam ederken Eskaton (1981) ve Foehn (1982) adında iki albüm çıkardı. 1981-1985 arası caz müziğiyle tanıştı ve Jef Gilson ile çalışmaya başladı. 1987’de geleneksel müziğe ilgi duymasını sağlayan Senem Diyici ile tanıştı. 22 yıldır batı doğaçlamaları ile buluşturduğu geleneksel müzikte araştırma ve çalışmalarına devam etmektedir.

6 - 10 telli akustik ve elektronik gitar, ud, saz, cura çalan, bir solist olarak kendi adına ya da konuk sanatçı sıfatıyla 20 kadar albümde yer aldı.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT