Seren Akyoldaş - Gülru Ensari

Tarihler: 08 Aralık 2011 Perşembe ~ 08 Aralık 2011 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No: 8, 34435 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 8, 2011 ~ Ara 8, 2011

Seren Akyoldaş, soprano
Gülru Ensari, piyano

Seren Akyoldaş (Soprano)

Seren Akyoldaş, küçük yaşta piyano ile başladığı müzik eğitimine Prof. Marlen Adamadze'nin öğrencisi olarak Pera Güzel Sanatlar Akademisi Opera Bölümü'nde devam etmiştir. Mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girmiştir ve burada Ayşe Sezerman ile şan çalışmalarını sürdürmüştür.

Çeşitli korolarda, caz orkestra ve gruplarında solistik yapan Seren, A Capella Boğaziçi grubunun Kerem Görsev prodüktörlüğündeki albümünde yer almıştır. Musicateneo, Uluslararası İstanbul Jazz Festivali, ODTÜ Martfest, Bodrum Jazz Günleri, Eskişehir Jazz Festivali gibi pek çok önemli festivale katılmıştır. Aya İrini, A.K.M, CRR, Lütfi Kırdar, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Aksanat, Caddebostan Kültür Merkezi, Albert Long Hall, Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi, İzmir Sanat, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Avusturya Kültür Ofisi başta olmak üzere Türkiye'nin sayılı prestijli salonlarında solist olarak sahne almıştır. Avusturya, Almanya, Hollanda, A.B.D ve İtalya'da çeşitli konserler ve temsiller vermiştir.

2007'de "Jugend Musiziert" yarışmasında Mısır’da şan-duo kategorisinde 2.lik kazanmıştır. Aynı yıl, ABD'de "International Duluth summer arts opera performance festival" programına burslu olarak katılmış olan Seren, Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih çift ana dal programından mezun olmuştur. Boğaziçi Üniversitesi'nde tarih yüksek lisansını ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nü bitirdikten sonra, 2009'da, Florasa'ya yerleşmiştir. Burada European University Institute'da tarih doktorası ile eş zamanlı olarak, Conservatorio Statale di Musica-Frescobaldi Ferrara'da, şan yüksek lisansı yapmaktadır.

Bugüne dek Luciana Serra, Hervé van der Meulen, Severine Delforge şan ustalık sınıflarına aktif olarak katılmış olan Seren, Scuola di Musica di Fiesole'de Tiziana Tramonti ile opera, Gianni Fabbrini ile repertuvar, Stuttgart Musikhochschule'den Prof. Cornelis Witthoefft ile de lied repertuvarı çalışmalarını sürdürmektedir.

Gülru Ensari (Piyano)

1987 yılında İstanbul'da doğan Gülru Ensari, piyano eğitimine 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Doç. Nihan Yapalı'nın öğrencisi olarak başlamıştır. 1999 ve 2000 yıllarında Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali haftasında çocuk yetenekler arasında yer almıştır.

2001 yılında Prof. Leontina Margulis'in kursuna aktif olarak katılmıştır. 2002 yılında İstanbul Alman Konsolosluğunda J. S. Bach'ın fa minör piyano konçertosunu seslendirmiş, 2003 yılında Avusturya Kültür Merkezi'nde Mustafa Nevzat Kültür Evi'nde, 2004 ve 2005 yıllarında Hollanda Konsolosluğunda resitaller vermiştir. 2006 senesinde Turgut Reis D.Martin Festivali'nde oda müziği konseri vermiş, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Orkestra İstanbul ile F. Chopin'in fa minör piyano konçertosunu seslendirmiştir. 2007 senesinde Alman Büyükelçiliğinde solo ve oda müziği konserlerinin yanı sıra Caddebostan Kültür Merkezi'nde İstanbul Oda Orkestrası ile J. Haydn'ın re majör Konçertosu'nu seslendirmiş aynı sene Almanya'da düzenlenen Bebersee Festivali'ne iki Türk bestecisinin triolarını tanıtmak üzere gitmiştir.

Bunun yanı sıra İ.Ü.D.K.'da düzenlenen tüm seçme öğrenci konserlerinde yer almış, yurtiçi ve yurtdışında solo konserler ve oda müziği konserleri vermiştir. Ayrıca 2003 yılında İstanbul'da Prof. Diane Andersen ile aynı yıl Salzburg'da Mozarteum Sommer Akademie'de Prof. Sergei Dorensky ile aktif olarak çalışmış, 2004 ve 2005 yıllarında ise Prof. Andrei Diev'in ve Salzburg'da Mozarteum Sommer Akademie'de Prof. Vassily Lobanov'un kurslarına aktif olarak katılmıştır. 2005-2006 ve 2006–2007 sezonu içinde İş Sanat'ta düzenlenen C. Saint – Saens'in Hayvanlar Karnavalı projesi içinde piyanist olarak yer almıştır.

İstanbul Alman Lisesi'nden ve İ.Ü.D.K.'dan Prof. Meral Yapalı'nın öğrencisi olarak mezun olup, eğitimine Hochschule für Music Köln'de konser piyanistiliği bölümünde Prof. Vassily Lobanov'un öğrencisi olarak devam eden Ensari'nin aldığı ödüller şöyle sıralanabilir:

2000 yılında Edirne M.S.Ü. ile Rotary Kulübünün ortaklaşa düzenlediği uluslar arası yarışmada birincilik ödülüne, 2002 yılında İskenderiye'de düzenlenen "Jugend Musiziert" yarışmasında solo piyano kategorisinde birincilik ödülüne, 2003 yılında Makedonya'da düzenlenen "III. Interfest – Bitola International Competition For Young Pianists" yarışmasında ikincilik ödülüne, 2004 yılında Roma'da düzenlenen "Jugned Musiziert" yarışmasında piyano eşlik kategorisinde yarışma tarihinde ilk kez verilen Sonderpreis'a layık görülmüştür.

2005 yılında Yamaha firması tarafından düzenlenen yarışmada İ.Ü.D.Kç piyano jürisinin yaptığı değerlendirmede Yamaha ödülüne layık görülmüştür.

Aynı yıl Atina'da düzenlenen "Jugned Musiziert" yarışmasında solo piyano kategorisinde birinciliğe layık görülmüş, Almanya'da asıl yarışmaya katılmaya

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT