Şevki Karayel & Noe Inui

Tarihler: 28 Kasım 2008 Cuma ~ 28 Kasım 2008 Cuma - Saat: 20:00

Yer: İkitelli Atatürk Kültür Merkezi

Adres: Eskoop Sanayi Sitesi, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Başakşehir İkitelli İstanbul

Telefon: 0212 219 29 71

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 28, 2008 ~ Kas 28, 2008
Türk-Yunan dostluğu İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde notalara dökülecek!

Ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil eden piyanist Şevki Karayel, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde vereceği bir resital ile yeniden sevenleriyle buluşacak. Genç piyanist Şevki Karayel, Yunan asıllı kemancı Noe Inui ile vereceği resitalle Türk-Yunan dostluğunu notalara dökecek. Ülkemizi yıllardır yurtdışında başarıyla temsil eden Karayel, dinleyicilerini bu kez de bir sanayi ortamında sanat ile buluşturacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesindeki resital, 28 Kasım Cuma günü İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki İkitelli Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Saat 20.00’daki resitalde, dünya keman-piyano literatürünün seçkin eserlerinin yanı sıra, Türk ve Yunan müziğinin çağdaş eserlerinden örnekler de seslendirilecek. Türk sanayisinin önemli bir merkezi olan İkitelli’yi sanatla buluşturacak olan resital, sanata verilen desteği de bir kez daha göz önüne serecek.

Şevki Karayel:
1976 İstanbul doğumlu Şevki Karayel, ilk piyano derslerini 5 yaşında Magdelena Rufer Eyüboğlu’ndan aldı. 1990-1994 arasında İ.Ü. Devlet Konservatuarı’nda Özen Veziroğlu’nun öğrencisi olan Karayel, 1995’te Almanya’nın Freiburg’taki Müzik Yüksek Okulu’nda eğitim görmeye başladı. Burada Profesör James Avery ve Profesör Tibor Szasz’ın öğrencisi olan Şevki Karayel, eğitimine paralel olarak bir sömestr boyunca da müzik tarihi alanında öğretim görevlisi olarak çalıştı ve Türk Müziği üzerine çeşitli seminerler verdi. 1998’de İDSO’nun açtığı yarışmayı kazanan Karayel, solist olarak ilk konserini bu orkestrayla verdi. 2002’de Freiburg’daki eğitimini en yüksek derece ile bitiren Şevki Karayel, aynı yıl Düsseldorf’taki Robert Schumann Müzik Yüksek Okulu Solistlik Bölümü’ne kabul edildi. 2004’te bu okulu bitiren Karayel, Almanya’da bulunduğu süre zarfında çeşitli ustalık kurslarına katıldı ve Pavel Gililov, Andras Schiff, Vitaly Margulis, Elza Kolodin, Aquilles delle Vigne gibi birçok ünlü sanatçı ile çalışmalar yaptı.
Şevki Karayel, Almanya, Türkiye, İtalya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Polonya, İspanya ve Mısır`da konserler verdi. Solistlik kariyerinin yanı sıra kardeşi Emre Can Karayel ile birlikte piyano ikilisi olarak da sahne alan Şevki Karayel, halen Robert Schumann Müzik Yüksek Okulu Piyano Bölümü’nde Öğretim Görevlisidir.
Sanatçının kariyeri boyunca aldığı ödüller ise şöyle:
1994 - Akdeniz Ülkeleri Alman Liseleri arasında düzenlenen ve Kahire’de gerçekleştirilen ‘Jugend Musıziert’ yarışması Birincilik Ödülü
1994 - ‘Jugend Musiziert’ yarışmasında Alman Piyanist Edwin Fischer Özel Ödülü
2000 – Junior Chamber International Türkiye Kültür ve Başarı Ödülü
2004 – Bechstein Uluslararası Piyano Yarışması Üstün Sahne Performansı Ödülü
2004 – Avrupa Kültür Vakfı Avrupa Kültür Elçisi Ödülü

Noe Inui:
1985 Brüksel doğumlu olan Noe Inui, 4 yaşında keman dersi almaya başladı. Doksanlı yıllarda Brüksel’deki “Conservatoire Royal de Musique”de eğitim alan Noe Inui, 14 yaşında Paris’te Suzanne Gessner ve Oliver Charlier’den ders aldı. 2003`te “Conservatorie National Superior de Musique de Paris”den mezun olan Noe Inui, 2004`ten bu yana Karlsruhe Müzik Yüksek Okulu’ndan ünlü Kemanist Ulf Hölscher’den ders alıyor. Uluslararası Napoli Curci Keman Yarışması’ndan birincilik ödülü de alan Noe Inui, ayrıca oda müziği ve modern müzikle de ilgileniyor. Sanatçı, Dvorak ve Smetana’nın eserlerinden oluşan ilk CD’sini ise, Van Veste Üçlüsü ile 2007`de piyasaya çıkarttı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT