Cristina Ortiz-İstanbul Resitalleri

Cristina Ortiz-İstanbul Resitalleri

Tarihler: 16 Mart 2017 Perşembe ~ 16 Mart 2017 Perşembe 16 Mart 2017 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi the Seed

Ücret: 1. Kategori - 190.00 TL 2. Kategori - 160.00 TL 3. Kategori - 140.00 TL 4. Kategori - 120.00 TL - Ayakta 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2017 ~ Mar 16, 2017
Piyanonun Brezilyalı Divası Cristina Ortiz, İstanbul Resitalleri 10. yılı için “Saf Chopin" programıyla sizlerle buluşuyor.

"Ortiz’s touch and timing are excellent... "
Gramophone

Piyanonun Brezilyalı Divası Cristina Ortiz, 30 yılı aşkın konser piyanistliği ve 30'dan fazla albümü ile uluslararası arenanın "Büyük Hanımefendileri”den biri olarak kabul ediliyor. Altın madalyalı Ortiz, İstanbul Resitalleri'nin 10. Yılı'nı “Saf Chopin” özel resitali ile taçlandırıyor.

Piyanoya çok küçük yaşlarda anavatanı Brezilya'da başlayan Ortiz, müzik eğitimine kazandığı özel bir bursla Fransa'da devam etti. Bu dönemde, Paris yıllarında, Alfred Cortot'un öğrencisi olan Brezilya doğumlu Fransız piyanist Magda Tagliaferro'dan özel dersler aldı. Ardından 1969'da katıldığı ABD'deki "Uluslararası Van Cliburn Piyano Yarışması", sanatçının kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu. "Altın Madalya" kazandığı Van Cliburn Birinciliği, Cristina Ortiz'e klasik müziğin dünya ligine giriş kapılarını açtı. Aynı ödülü Ortiz'den önce 1966'da Radu Lupu kazanmıştı.

Cristina, ABD'de kaldığı dönemde 20.yy.'ın en büyük Beethoven yorumcularından biri olarak bilinen efsanevi piyanist Rudolf Serkin yönetimindeki Curtis'te müzik çalışmalarına devam etti. Sanatçı daha sonra Londra'ya yerleşerek Avrupa ağırlıklı olmak üzere dünyanın dört bir yanında resital ve konserler vermeye başladı. Cristina Ortiz, bugün, zamana meydan okuyan bir ustalıkla rafine ettiği piyanizmi ile dünyanın en saygın virtüözleri arasında yer alıyor. Doğasındaki geleneksel Brezilya kültürünün tutku dolu duygusallığını güçlü tekniği ile birleştiren Ortiz, 30 yılı aşan konser piyanistliği ve albüm kayıtları ile dünyanın dört bir yanında klasik müzikseverler tarafından büyük beğeniyle takip ediliyor.

Cristina Ortiz'in birlikte konser verdiği şef ve orkestralar arasında, Vladimir Ashkenazy, Kurt Masur, Neeme Järvi, Mariss Jansons, David Zinman, André Previn gibi büyük şefler;Berlin Filarmoni , Viyana Filarmoni, Chicago Senfoni, Royal Concertgebouw, Varşova Filarmoni, Sidney Senfoni, Çek Filarmoni, Japon NHK Senfoni ve Hong Kong Ulusal Orkestrası gibi 
saygıdeğer orkestralar; son dönemde sahneye çıktığı uluslararası prestijli salonlar arasında, Royal Festival Hall (Londra), Konzerthaus (Berlin) Concertgebouw (Amsterdam), Warsaw Philharmonic Concert Hall (Varşova), Sydney Opera House (Sidney), City Hall (Hong Kong) ve Philharmonic Hall (St. Petersburg) özellikle belirtmeye değer.

Uluslararası festivallere katılan ve oda müziği çalışmaları da bulunan sanatçı son dönemlerde "International Franz Liszt Piano Competition", "Prague Spring International Music Competition" ve "Hong Kong International Piano Competition" gibi uluslararası piyano yarışmalarında da jüri üyesi olarak yer alıyor.

Cristina Ortiz'in bugüne kadar kaydettiği 35'ten fazla albümü, Naxos, Intrada, BIS, Collins Classics, EMI Classics ve Decca etiketleriyle yayımlandı.

İstanbul Resitalleri 2016-2017 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayınız. www.biletix.com

http://www.istanbulrecitals.com/1617/videos/ortizvideo1.html



- 18:45 - 19:30 Program üzerine fuaye sohbeti: “Muammer Erboy ile Müzikli Zamanlarda Yolculuk”- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.- Alkış arasında kapılar açılmaz. - Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.- Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. - Konukların resital başlama saatinden en az 30dk. önce salonda bulunmaları önerilir.  - İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. - 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT