Somi Quartet

Tarihler: 01 Şubat 2008 Cuma ~ 02 Şubat 2008 Cumartesi - Saat: 21:30

Yer: Jc`s İstanbul Jazz Center

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve İstanbul Jazz Center

Adres: Çırağan Caddesi Salhane Sokak No.10 Ortaköy (Radisson Sas Oteli Kompleksi) Beşiktaş İstanbul

Telefon: (0212) 327 50 50 - www.istanbuljazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 1, 2008 ~ Şub 2, 2008
Garanti Caz Yeşili Konserleri
Somi Quartet
1-2 Şubat 2008 Saat 21:30 - 00:30

Afrika kökenli ünlü vokalist Somi İstanbul Jazz Center’da...
Yeni Afrika soul ve caz müziğinin başarılı vokalisti ve şarkı sözü yazarı Somi, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında, grubuyla birlikte İstanbul Jazz Center’da sahne alacak. 1-2 Şubat 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek konserlerde Somi’ye, gitarda Brandon Ross, basta Gabriele Donati ve perküsyonda Daniel Moreno eşlik edecek.

Sanatçının, dünyanın pek çok ülkesinde yaşamış olmasından kaynaklanan çokyönlülüğü, müziğinde de etkisini gösteriyor. Büyük başarı kazanan son albümü “Red Soil in My Eyes” ile gerçek bir dünya vatandaşının çokkültürlü zevkini yansıtan sanatçı, şarkı söylemenin bir iyileşme yolcuğunu olduğuna inanıyor.

Somi
Batı Afrikalı ailelerin yurdu Illinois’de doğan Somi, Zambiya, Kenya ve Tanzanya’da yaşadı. New York’a taşınana kadar “African Globe Theater Production of Drums Under the African Sky” adlı çalışmada vokalistlik yaptı. Amel Larrieux, Tsidii Le Loka, Roy Hargrove, Lionel Loueke ve Lonnie Plaxico’yla çalışma fırsatı buldu. Source Magazine’in polis şiddetine karşı düzenlediği “Hip-Hop for Respect” adlı projeyle ve 2005 yılında Blue Note’da düzenlenen yeni yıl kutlamalarında Cassandra Wilson’la aynı sahneyi paylaşarak popülarite kazandı. Afrika ikonları Hugh Masekela ve Cheik Tidiane Seck gibi isimlerden övgü alan Somi, “New York University Tisch School of Arts”da yükseköğrenimini tamamladı. Bugüne dek CNN International, The Ananda Lewis Show, BET ve Global Rhythm Magazine gibi birçok önemli mecrada kendini gösterdi. 2006 yılında, Uluslararası Fransız Kültür Merkezi tarafından 15 ülkelik Afrika turnesine davet edildi. Sanatçı aynı yıl, Ruanda Kültür Bakanlığı ve World Culture Open’ın organize ettiği “5th Pan-African Festival of Dance in Kigali” organizasyonunda yer aldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT