Söz Saz İstanbul

Tarihler: 29 Kasım 2012 Perşembe ~ 29 Kasım 2012 Perşembe 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 28.50 TL 2. Kategori - 23.50 TL 3. Kategori - 18.50 TL 4. Kategori - 13.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 29, 2012 ~ Kas 29, 2012

Solistler: Gül Yazıcı, Çiğdem Yarkın, İlhan Yazıcı
Proje: R. Hakan Talu

Söz Saz İstanbul topluluğu bu konserinde Osmanlı İmparatorluğu son dönemi ile Cumhuriyetin ilk yılları arasında yaşamış bestekârların eserlerini seslendiriyor. Bilindiği üzere Osmanlı klâsik müziğinin son temsilcisi Zekâi Dede olup, ondan sonra gerek sarayda gerekse şehirde şarkı formunun çokca kullanıldığı yeni bir müzik türü ortaya çıkmıştır. 

Söz Saz İstanbul topluluğu konser repertuarının büyük bir bölümünü Kapatanzâde Ali Rıza Bey’in eserlerine ayırıp, ayrıca Kaptanzâde’den hemen önce ve sonra gelen bestecilerin şarkılarını da seslendirecektir.

Söz Saz İstanbul

“Söz Saz İstanbul” topluluğu Türkiye ve dünyanın çeşitli şehirlerindeki festivaller, konser salonları, saraylar, tiyatrolar ve üniversiteler gibi farklı mekânlarda tek başlarına veya değişik gruplarla performanslar gerçekleştirmiş olan  sanatçıların bir araya gelmesi ile 2010 yılında Tanburi Hakan Talu tarafından kurulmuştur.

Konserlerini değişik proje başlıkları altında gerçekleştirme prensibini benimseyen “Söz Saz İstanbul” topluluğu, konser konularını Osmanlı imparatorluğunun kuruluşundan, günümüze kadar uzanan geniş bir yelpaze içinden seçmekte ve icra edilen eserleri klâsik tavır ile seslendirmektedir.  Topluluk 2012 yılında ise Buhurizâde Mustafa Itri’nın 300. vefat yılı dolayısıyla Türkçe/İngilizce kitapçıklı 1597-1925 yılları arasındaki klâsik reperturdan oluşan “Yenikapı Mevlevîhanesi” ve son dönem Osmanlı imparatorluğu ile Cumhuriyet’in ilk yılları  arasındaki müziği en güzel şekilde ifade eden Kaptanzâde Ali Rıza Bey anısına “Denizde Akşam” albümlerini yayınlamıştır. 

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT