Spectrum Nights / Luomo – live! (Huume, Helsinki) & N.U.G

Tarihler: 07 Ocak 2006 Cumartesi ~ 07 Ocak 2006 Cumartesi - Saat: 22:00

Yer: Indigo Music Hall

Ücret: 25 YTL / 15 YTL (öğrenci)

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Indigo

Adres: İstiklal Cad. Akarsu Sk. Mısır Ap. No:1-2 / Galatasaray Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 85 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 7, 2006 ~ Oca 7, 2006
07 Ocak 2006, Cumartesi 22:00
Spectrum Nights
Luomo – live! (Huume, Helsinki)
N.U.G

Visuals by Artificial Eyes
Disco house, pop, funk ve disko’nun kusursuz bileşimini sağlayanlardan Luomo, dans için ihtiyaç duyulabilecek herşeyi toplayıp Indigo yolunu tutuyor. 7 Ocak Cumartesi gecesinin Luomo dışındaki eğlencesi, Macit ve Ulaş’tan oluşan N.U.G’dan.

Luomo (Huume, Helsinki), www.luomomusic.com
Sistol, Conoco, Uusitalo, Vladislav Delay, Luukas Onnekas ya da Luomo…Tüm bu farklı müzik projelerinin ardında tek bir isim var: Finlandiya’lı Sasu Ripatti. Çok küçük yaşlarda Miles Davis’i duyarak cazın büyüsüne kapılan Ripatti Helsinki’ye taşınmasıyla hem müzisyen hem de prodüktör olarak caz ve dub alanında çalışmalarına başlar.

Vladislav Delay ismi altında daha soyut elektronik, dub ve ambient müzikler üreten Ripatti’nin Luomo ismiyle ortaya koyduğu işler daha farklı bir çizgide. Luomo’nun basın ve dinleyiciler tarafından büyük coşkuyla karşılanan Force Tracks etiketli çıkış albümü “Vocalcity”, house, soul ve dub’ın muhteşem bir bileşimini sunuyor. Minimal groovelar ve sıcak dub efektlerinin vokalle birleştiği bu müzik modern house soundunu belgelese de gerçekten bağımsız ve house müzik çevrelerinde büyük heyecan ve şaşkınlık yaratıyor. Disko house, pop ve diskodan aldığı sample’larla ilerlerken Luomo’nun minimal house’u kendi kendini referans alır. Luomo pratikte dub ve techno ile ayı ritim, loop ve soundları kullansa da minimal house’a funk’ı ve disko ruhunu ve tavrını geri kazandırmayı başarır. Özellikle de bayan vokal kullandığı anlarda.

Finlandiya’da bir software firmasının sahiplerinden olan Luomo müziği sadece eğlenmek için yaptığını söylüyor. Techno, house ve elektronik müzik sahnesinden sıkılan Luomo, 2003 senesinde vokallerde Raz Ohara, Jojanna Niemela ve kız arkadaşı Antye’nin de yer aldığı ikinci albümü “The Present Lover”ı çıkarır. Luomo son olarak DFA’den Black Dice’ın “Smiling Off” adlı parçasına yaptığı remiksle de ne kadar çeşitli müzikal kaynaklardan beslendiğini gösteriyor.

` Indigo işletmesi, davetli ya da biletli, mekan için uygun olmadığını belirlediği kişilerin mekana girişine izin vermeme hakkına sahiptir.`

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT