St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi

St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi

Tarihler: 09 Haziran 2017 Cuma ~ 09 Haziran 2017 Cuma 09 Haziran 2017 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 220.00 TL 2. Kategori - 165.00 TL 3. Kategori - 112.00 TL Öğrenci - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet Fatih İstanbul

Telefon: 0212 528 45 00

Faks: 0212 512 54 74

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Haz 9, 2017 ~ Haz 9, 2017
St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi: "Sol Elim", Aya İrini Müzesi'nde!

ST. PETERSBURG RUS ODA FİLARMONİSİ

JURI GILBO Şef
HÜSEYİN SERMET Piyano
VASSILIS VARVARESOS Piyano

Igor Stravinsky 
Pulcinella Süiti

Maurice Ravel 
Sol El için Piyano Konçertosu ∆
Sergey Prokofiev 
Sol El için Piyano Konçertosu No. 4, op. 53 ◊

Alexander Borodin 
Prens Igor operasından Polovtsian Dansları 

Ara dahil 105’ sürer.

KONSERE DOĞRU
19.00-19.45 Ön Avlu
Aydın Büke’nin “Paul Wittgenstein için Konçertolar” başlıklı konuşması

“En etkileyici olan Sermet’in duyarlılığı ve farklı dokulara ışık tutacak şekilde tonunu çeşitlendirebilme becerisiydi.” International Piano

“Özellikle zevk aldığım şey virtüözite ile müzikalite arasında kurduğu denge… Varvaresos ne çalarsa çalsın, her zaman gerçekten güzel oluyor.” BBC Music

“[Rus Oda Filarmonisi] Müzik sanki içeriden çalınıyormuş gibi duyuluyordu - sanki insanın ruhundan geliyordu.” Frankfurter Allgemeine Zeitung

“Juri Gilbo ve orkestrası müziğe Rus ruhlarını kattılar ve Almanların kalplerinin kazandılar. Unutulmaz bir konser!” Oberbergische Volkszeitung

St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi’nin gerçekleştireceği iki konserden ilki Aya İrini Müzesi’nin tarihi dokusunda son derece sıradışı bir öykünün peşinde cesaret ve umut dolu bir yolculuğa çıkıyor. Avusturyalı piyanist Paul Wittgenstein I. Dünya Savaşı’nda sağ kolunu kaybettikten sonra pes etmedi. Sibirya’da kaldığı esir kampında ve sonrasında yeni çalma teknikleri üzerinde çalışarak beş parmakla çalması imkânsız sayılabilecek akorları çalabilir hale geldi. Piyano eserlerini sadece sol el için yeniden düzenleyen Wittgenstein için pek çok besteci de eserler yazdı. Bu eserlerden biri olan Ravel’in Sol El için Piyano Konçertosu 30 yılı aşan kariyeri boyunca 5 kıtada sayısız resitale, önemli orkestralar ve şeflerle konserlere imza atmış olan ve ışık ve gölge oyunlarıyla bezeli izlenimci müziğin tartışmasız en iyi yorumcularından Hüseyin Sermet’in akıcı, parlak ve güçlü yorumunda tekrar hayat bulacak. 

Müzikalitesi ve virtüözitesi arasında kurduğu dengeyle müzik otoritelerinin övgülerini toplayan, prestijli George Enescu Piyano Yarışması’nın 2014 birincisi Vassilis Varvaresos kuşağının en gelecek vadeden piyanistleri arasında gösteriliyor. Türkiyeli dinleyiciler ile ilk defa bu konserde bir araya gelecek olan Yunan piyanist, Wittgenstein adına yazılan bir diğer eser olan Prokofiev’in 4 Numaralı Sol El için Konçertosu’nu yorumlayacak.

St. Petersburg Konservatuvarı’nın mezunları tarafından kurulan St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, yüksek disiplin ve virtüözite içeren bir ekolü temsil etmekle kalmıyor, üstlendiği bu önemli misyona yüksek hassasiyet ve kendine özgü tınısını ekleyerek uluslararası konser salonları ve festivallerin aranan konukları arasında sayılıyor. Schleswig-Holstein, Rheingau ve Beyrut Al Bustan Festivallerinin konuğu olan topluluğun 1998’den beri müzik direktörlüğünü üstlenen Rusya’nın en önemli şeflerinden Juri Gilbo’nun yönetiminde gerçekleştirdiği son kaydı eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanırken Gramophone dergisi tarafından Editörün Seçimi Ödülü’ne layık görüldü.

- Öğrenci biletleri sadece IKSV gişelerinde satılmaktadır.- Öğrenci izleyicilerimizin kontrol için geçerli kimlik ya da belgelerini yanlarında bulundurmalarını rica ederiz. - Her ayrı gösterim için Siyah, Beyaz ve Kırmızı Lale üyeleri iki (2), Sarı Lale üyelerimiz bir (1) adet bilet için indirim alabilirler.- İzleyicilerimizin konserlere vaktinde yetişmek üzere titizlik göstermelerini önemle rica ederiz. Geç kalan izleyicilerimizin girişleri ara ve/veya alkış arasında sağlanacaktır. Ara olmayan konserlerde geç gelen izleyiciler salona alınmayacaktır. Bilet iadesi yapılmayacaktır.- Elde olmayan nedenlerden ötürü programda değişiklik yapılabilir. - Programda değişiklik yapılmadığı sürece bilet iadesi yapılmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Bu konserde, St. Petersburg Rus Oda Orkestrası ile Dünyaca Ünlü Piyanistimiz, Devlet Sanatçımız Hüseyin Sermet'in yine muhteşem olağan üstü performansı ile konserini oğlum genç piyanist Utku Asan ile tekrar İstanbul'da dinlemenin mutluluğunu ve onurunu yaşayacağız . (Bu vesile ile söylemeden geçmeyeyim Hüseyin Sermet Utku Asan'ın 3 senedir okulunun yanı sıra elinin altında yetiştirdiği büyük hocasıdır. Tabi ülkemizde yetişen çoğu genç piyanistimizin ve piyano öğrencilerin, doktora hocalarının,.. de.. Büyük bir sorumluluk bilinci ile kendisinden sonra gelecek kuşakların yetişmesinde gençlerimize ve ülkemize sunduğu hizmet sonsuz saygıyı ve sevgiyi hak ediyor. Bunun için ülkem adına da kendisine sonsuz teşekkürlerim tekrar sunuyorum. ) Konser için emek veren herkese candan teşekkürlerimiz sevgi ve saygılarımızla.
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT