Stephan Micus

Tarihler: 29 Mart 2012 Perşembe ~ 29 Mart 2012 Perşembe - Saat: 22:00

Yer: garajistanbul

Ücret: Tam 39.50 TL Öğrenci 29.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Garajistanbul

Adres: Tomtom Mah. Kaymakam Reşat Bey Sokak 11 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2012 ~ Mar 29, 2012

1953 yılında Almanya’da doğan Staphan Micus, Doğu’ya ilk yolculuğunu 16 yaşında gerçekleştirdi. Dünyadaki müzik çeşitliliğinden etkilenen Micus, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’nın yanı sıra, gerçek anlamda, tüm Asya ve Avrupa ülkelerine seyahat etti.

O yörenin müzik ustalarıyla çalışarak Batı medeniyetinin hiç bilmediği birçok geleneksel müzik aletini çalmayı öğrendi. Shakuhachi (Japon bambu flütü) ve baganadan (Etiyopya liri), dilruba (Hint yaylı çalgı) ve bodhran’a (İrlanda davulu) elliye yakın üflemeli, telli, yaylı ve vurmalı enstrüman çalan Stephan Micus’un kullandığı çoğu enstrüman Asya ve Afrika kökenli, ölmeye yüz tutmuş asırlık müzik geleneğinin temsilidir.

Ancak Micus’un amacı bu aletleri geleneğine uygun bir biçimde çalmak değil, aksine içlerinde var olduğunu hissettiği yeni müzikal olasılıkları ortaya çıkartmak, geliştirmekti.

Kendi bestelediği birçok eserinde daha önce hiç, bir arada çalınmamış müzik aletlerini beraber kullandı. Sonunda ortaya çıkan diyaloglar, daha sonraları Micus’un kültürlerarası müzik anlayışını yansıttı. Bu bağlamda, Micus’un eserleri müziğin Nuh’un Gemisi olarak kabul edilebilir.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT