Steve Williams Quartet

Tarihler: 23 Şubat 2012 Perşembe ~ 23 Şubat 2012 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No: 8, 34435 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0 212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 23, 2012 ~ Şub 23, 2012

Steve Williams, davul
Oliver Hutman, piyano
Oliver Temime, saksafon
Sylvain Romano, bas

1956’da Rochester, New York’da doğan, Washington, DC.’de büyüyen ünlü caz davulcusu Steve Williams, müzik eğitimine University of Miami’de devam etti.Daha sonra Monty Alexander's Band’e katıldı ve onunla uluslararası arenada konserler vermeye başladı. Aynı zamanda, New York’ta,Billy Hart ile müzik eğitimine devam etti.

Washington’a döndükten sonra, Williams orada Milt Jackson, Freddie Hubbard, Joe Williams, Woodie Shaw, Gary Bartz, Eddie Henderson, John Hicks, Larry Willis, Mulgrew Miller gibi pek çok ünlü sanatçıyla çaldı. Daha sonra, birlikte ilk bestelerinden olan “Pads”i kaydettiği Gary Thomas' Band’e katıldı.

Daha sonra, şarkıcı ve caz piyanisti Shirley Horn’a, basçı Charles Ables ile birlikte 25 sene eşlik etti. Eleştirmen Don Heckman Los Angeles Times’daki 2 Şubat 1995’teki yazısında "Sonsuz zekaları ve Horn’a verdikleri spontane karşılıklarla, Horn gibi mükemmeli arzulayan bir sanatçı için ideal eşlikçiydiler” diye yazıp, Williams ve Ables’in Horn’un müziğindeki önemli katkılarını dile getirmişlerdir. Shirley Horn ile olan işbirliği, Williams’a Toots Thielemans, Branford Marsalis, Wynton Marsalis, Carmen McRae, Roy Hargrove, Miles Davis gibi sanatçılarla turneye çıkma ve kayıt yapma olanağını vermiştir.

Shirley Horn’la olan uzun süreli işbirliğinden sonra, Williams 2006’da New York’a geri döndü ve orada Michael Carvin’le çalıştı. Birlikte konser verdiği diğer sanatçılar the Slagle/Stryker Band, Paul Bollenbach, Roni Ben-Hur, Larry Willis, the John Hicks Legacy Band, Bill Saxton, Bob Mover, Amy London, Sara Lazarus, Ben Vereen, Joe Lovano, Eddie Henderson, Carmen Lundy, Bob Stewart ve Clifton Anderson oldu.

Steve Williams müzik kariyerine kendi beşlisiyle devam etti ve grup üyelerinin bestelerini tanıtmaya başladı. New Incentive grubunun lideri olarak yaptığı ilk kayıt Ocak 2007’de yayımlandı. Bu kayıttaki müzisyenler: Olivier Hutman, Michael Bowie, Donvonte McCoy ve Antoine Roney. John Hicks, Gary Bartz ve Roy Hargrove konuk müzisyen olarak yer almıştı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT