Taylan Polat - Flamenko Gitar Resitali ve Söyleşi

Tarihler: 19 Eylül 2014 Cuma ~ 19 Eylül 2014 Cuma 20:30

Yer: Azulmavi Sahne

Ücret: 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 19, 2014 ~ Eyl 19, 2014

Flamenko gitaristi, kompozitörü ve akademisyeni Taylan Polat, 19 Eylül'de Azulmavi Sahne'de sevenleriyle buluşuyor.

Flamenko gitaristi, akademisyen, besteci ve söz yazarı Taylan Polat; ilk flamenko gitar albümü La Vida Nueva'dan seslendireceği eserlerle Endülüs Kültürü Flamenko Derneği'nin katkılarıyla Azulmavi Sahne'de flamenko severlerle buluşacak. 

Didaktik resital niteliğindeki bu buluşmada sanatçı, albümünden eserler seslendirecek ve 14 senedir yaşadığı Endülüs'ü yani flamenkoya dair tecrübelerini paylaşacak. Söyleşide İspanya'da konservatuvarlar veya akademilerde eğitim, sosyal hayat, flamenko coğrafyası gibi konulara dair sorular yanıtlanacak. Buluşma, Flamenko Gitar Workshop'u ile devam edecek. Workshop'a katılmak isteyenler, 0 (212) 211 51 33 numaralı telefondan Endülüs Kültürü Flamenko Derneği Azulmavi'ye başvurabilir.

Taylan Polat, 2001 yılında Cordoba'da bulunan Profesyonel Müzik Konservatuvarı'nın Flamenko Gitar bölümü yetenek sınavlarını yedincilikle kazanarak dört sene eğitim aldı ve daha sonra, İspanya'nın en prestijli flamenko gitar konservatuvarı olan Conservatorio Superior de Musica Rafael Orozco'da, İspanya Kültür Bakanlığı'nın özel devlet bursu ile dört sene lisans okudu. Sanatçı, lisans eğitimi boyunca Paco Serrano, Manolo Franco, Nino de Pura gibi dünyaca ünlü flamenko gitar üstadlarıyla çalıştı.  
Türk halk müziği ve kendi eserlerini, flamenko usül ve makamlarıyla birleştirerek "Türkçe Sözlü Flamenko Müzik" tarzını yaratan Polat, bu tarzda 2008 yılında "Gidişler ve Dönüşler" (Idas y Vueltas) adlı projeyi hayata geçirdi. Londra'da düzenlenen Avrupa Dizayn Fuarı "East Meets West", VI. Uluslararası Cosmopoetica Festivali, Tiyatro Avanti'de düzenlenen II.Uluslararası "Enraizados En El Viento" Festivali, Live in Sevilla, "Flamenco Caravan" projesiyle Fransa turu (Narbonne, Cahor, Sarlat, Bordo, Nants), İtalya'nın Pavia Üniversitesi'nde düzenlenen I. Uluslararası "Elogio Delle Lingue E Dei Linguaggi" Festivali'nde füzyon müzik üzerine konferans ve etkinlikler, IX.Uluslararası Afrika Film Festivali, Festival Alamar de Almeria; sanatçının davet edildiği uluslararası festival ve organizasyonlardan bazılarıdır.

Taylan Polat, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı programı Cordoba resepsiyonuna, dönemin İspanya ve Türkiye Dışişleri Bakanları tarafından örnek sanatçı sıfatıyla davet edildi ve sahne aldı.

Sanatçı, YÖK tarafından kabul edilmiş diploması ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'nın flamenko gitarı konservatuvar düzeyinde akademik bir "ihtisas" olarak tanımasını sağlayarak, flamenko müziğinin Türkiye'deki akademik gelişimine giden en önemli kapıyı açmış oldu.

Sanatçının 2014 yılında Erkan Oğur, Eduardo Trassierra, Imma La Carbonera gibi dünya sanatçılarının katılımı ile yaptığı "La Vida Nueva" adlı albümü yayımlandı. Halen Cordoba'da yaşayan Polat, Türkiye`nin tek konservatuvar mezunu flamenko gitaristi, kompozitörü ve akademisyenidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT