Teho Teardo - Blixa Bargeld

Tarihler: 13 Mayıs 2016 Cuma ~ 13 Mayıs 2016 Cuma 13 Mayıs 2016 21:00

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi- Drama Sahnesi

Ücret: Ön Satış1. Kategori 50.00 TL2. Kategori 40.00 TLGenel Satış1. Kategori 65.00 TL2. Kategori 55.00 TL - -

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 13, 2016 ~ May 13, 2016
Geri döndüler! Çıkış albümleri Still Smiling'den üç yıl sonra, Teho Teardo ve Blixa Bargeld bambaşka bir çalışmayla yine karşımızda.

Doğası gereği müzisyenlerin işbirlikleri genelde bir sefere mahsus olur ama bu sefer durum farklı. Bu çalışma Teho ve Blixa'nın hem sanatsal, hem de kişisel anlamda aralarındaki özel bağın bir meyvesi ve yeni alanlar keşfetmek için ilişkilerini yeniden şekillendiriyorlar.

Yeni albümlerinin ismi Nerissimo.

Kapak resmi Hans Holbein (Genç)'ın The Ambassadors (1533) isimli tablosundan ilham almış. Bu tablonun içine gizlenen felsefe, din, fanilik, ve illüzyonla ilgili referanslar, albümde yer alan aynı temalara da gönderme yapıyor.

"Nerissimo" İtalyanca'da siyah (simsiyah) anlamına geliyor. Bu albümdeki müzikte de çok siyah olan bir şey var. Ama bu sıklıkla müziğe yakıştırılan "karanlık" sıfatı anlamına da gelmiyor. Siyahın içinde bütün renkleri barındırması gibi, müzik de pek çok olasılığı içinde barındırır. Almanca, İngilizce ve İtalyanca yazılan ve söylenen şarkılar mikroskobik ve hücresel boyuttan, yedi dakikalık gerçeküstü masalsı ve kozmik bir yolculuk olan "Animelle"e kadar uzanıyor.

Albüm "Nerissimo"nun İngilizce versiyonu ile açılıyor ve İtalyanca versiyonu ile kapanıyor ve bir kitap gibi sonlandırılıyor. Albümde bir yenilik olarak nefesli çalgılar, özellikle de yeni şarkıların çoğunda etkili rolü olan bas klarnet, Teho'nun bariton gitarı ve klasik yaylı çalgıların aranjmanı ile yoğun zil sesleri arasında öne çıkıyor. Bir araya gelen tüm bu sesler bir frekans spektrumu oluşturarak, Blixa'nın sakin ve yumuşak sesini sımsıcak sarıyor ve destekliyor.

Bu albümü dinlerken, albümün kaydedildiği Roma ve Berlin'i birbirine bağlayan lisanlar arasında bir tünelden geçiyor insan. Birlikte geçirilen üç yılın duygusal yolculuğu. Siyahın gizemi içinde yolculuk yaparken, şarkılar da görüntüler ve renklerden oluşan bir günlüğü şekillendiriyor. Tıpkı Avrupa'nın başkentleri üzerinde yapılan bir gece uçuşu gibi.

Teho Teardo
Teho Teardo Roma'da yaşayan bir müzisyen, besteci ve ses tasarımcısı. Oscar ödüllü yönetmenler Paolo Sorrentino ve Gabriele Salvatores'in bir çok filminin müziklerini yapmış ve Ennio Morricone Ödülü ve David Di Donatello Ödülü gibi pek çok ödül kazanmıştır.

Blixa Bargeld
Blixa Bargeld 1959 yılında Batı Berlin'de doğmuştur. Alaylı bir sanatçı olarak şarkıcı, yazar, besteci ve yönetmen olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 10 seneden fazla bir süre "Nick Cave and the Bad Seeds"in gitaristliğini yapmıştır "Einstürzende Neubauten"ın 1980 yılındaki kurucularından biridir. San Francisco, Berlin ve Pekin'de yaşamaktadır.

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserV aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT