Tekfen Filarmoni Orkestrası - Ning Feng

Tarihler: 01 Aralık 2012 Cumartesi ~ 01 Aralık 2012 Cumartesi Saat: 20:00

Yer: Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium

Ücret: 1. Kategori - 70.00 TL 2. Kategori - 50.00 TL 3. Kategori - 40.00 TL 4. Kategori - 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Lütfi Kırdar gişe

Adres: Gümüş Caddesi No:4 34367 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 373 11 00

Faks: 0212 224 08 78

Web: http://http://www.icec.org

E Posta: icec@icec.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 1, 2012 ~ Ara 1, 2012

“Müthiş kemancı” İstanbul’da

Tekfen Filarmoni, 2012’nin son konserinde dünyaca ünlü bir yıldıza eşlik etmeye hazırlanıyor. Son yılların en yetenekli keman virtüözlerinden biri sayılan Ning Feng, 1 Aralık’ta Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Ning Feng, konserde Mendelssohn’un Op. 64 Mi Minör Keman Konçertosu’nu seslendirecek. İzleyiciler konserde ayrıca Weber’in “Oberon Uvertürü” ile Çaykovski’nin “Patetik” adlı Op. 74 Si Minör 6. Senfonisi’ni dinleme fırsatı bulacaklar.

İstanbul’da ilk kez konser verecek olan Ning Feng, çok sayıda uluslararası ödül kazanmış bir kemancı. 31 yaşındaki Feng, hayranlık uyandıran tekniği ve duygusal olgunluğuyla gittiği her ülkede eleştirmenlerden tam not alıyor. Çin, Kanada, İngiltere, Belçika, Fransa, İtalya, Danimarka, Japonya, Yeni Zelanda, Rusya, ABD ve Almanya’da en iyi orkestralarla konserler ve resitaller veren Feng, klasik müziğin efsane isimlerinden Yehudi Menuhin’in, “Performansından çok etkilendim… Gerçekten yetenekli bir müzisyen olduğunu ve çok ilerleyeceğini düşünüyorum,” dediği bir kemancı. Feng ayrıca, ünlü Royal Academy of Music’in tarihinde, final resitalinde tam not alan ilk öğrenci olma özelliğini taşıyor.

Ning Feng kimdir?

Ning Feng, 1981’de Çin’in Çengdu kentinde doğdu. Henüz 4 yaşındayken özel keman hocası Youxin Wen’den keman öğrenmeye başladı ve ertesi yıl ilk performansını sergiledi. 1995’te İngiltere’deki Dartington International Summer School’a katıldı ve burada hem Ruggiero Ricci’nin, hem de ileride hocası olacak Profesör Hu Kun’un master sınıflarına devam etti. Eylül 1998’de, Londra’daki Royal Academy of Music’e Profesör Hu Kun’la çalışması için tam burslu öğrenci olarak davet edildi. Öğrenimi sırasında girdiği yarışmalarda çok sayıda ödül kazanan Feng, ilk resitalini 20 yaşındayken, 2001’de ünlü Wigmore Hall’da verdi. Ning Feng 2003’te, Royal Academy of Music’in yaklaşık 200 yıllık tarihinde, final resitalinde tam notla mezun olan ilk öğrencisi oldu ve yalnızca üstün başarıyla mezun olan öğrencilere verilen Associate of the Royal Academy of Music (ARAM) unvanını kazandı. 

2003’ten sonra Berlin’deki Hanns Eisler Müzik Okulu’nda Profesör Antje Wethaas’la eğitimini sürdüren Feng, aynı yıl 13. Violinwettbewerb der Ibolyka-Gyárfás-Stiftung’da birincilik ödülü kazandı. 2005’te ise Hamburg’daki 13. Wettbewerb des Deutschen Musikinstrumentenfonds’ta başarılı oldu ve vakıf tarafından kendisine bir Guadagnini (1756) keman armağan edildi. Ning Feng, 2005’te Yeni Zelanda’daki Michael Hill Uluslararası Keman Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı; 2006’da ise İtalya’da 51. Paganini Uluslararası Keman Yarışması’nda birinci olarak, Paganini’nin kendi kemanını (1743 yapımı Il Cannone Guarnerius) çalmaya hak kazandı. 2005’te ilk solo CD’sini Çin’de yayınlayan Ning Feng, ayrıca Japonya, Belçika ve Hollanda’da kayıtlar yaptı ve dünyanın her köşesinde ünlü orkestralarla konserler verdi. 

Program

C.M. Von Weber Oberon Uvertürü
F. Mendelssohn Keman Konçertosu Op. 64 Mi Minör
Solist: Ning Feng (Keman)
Ara
P. İ. Çaykovski Senfoni No: 6 ‘Patetik’ Op. 74, Si minör
Adagio - Allegro non troppo
Allegro con grazia
Allegro molto vivace
Finale: Adagio lamentoso - Andante

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT