Tekfen Filarmoni Orkestrası

Tarihler: 17 Kasım 2014 Pazartesi ~ 17 Kasım 2014 Pazartesi 20:00

Yer: Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium

Ücret: 1. Kategori - Tam 90.00 TL Öğrenci - Emekli 50 TL 2. Kategori - Tam 70.00 TL Öğrenci - Emekli 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Gümüş Caddesi No:4 34367 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 373 11 00

Faks: 0212 224 08 78

Web: http://http://www.icec.org

E Posta: icec@icec.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 17, 2014 ~ Kas 17, 2014

* Solist Djivan Gasparyan, geçirdiği bir rahatsızlık sebebiyle bu konsere katılamayacaktır. Yeni konser programı en kısa sürede belli olacaktır.

Tekfen Filarmoni Orkestrası, geleneksel "Bir Sonbahar Klasiği" serisi kapsamında 19 Kasım 2014 günü Singapurlu şef Darrell Ang yönetiminde, konser veriyor.

Tekfen Filarmoni Orkestrası
Bugün Tekfen Filarmoni Orkestrası adıyla yoluna devam eden orkestranın temelleri; Karadeniz Oda Orkestrası adıyla 1992 yılında, farklı kültürler arasındaki ilişkileri geliştirmek, barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla, Saim Akçıl şefliğinde 11 ülkeden 17 sanatçının katılımıyla kuruldu. İlerleyen yıllarda orkestraya başka ülkelerden müzisyenlerin de dahil olmasıyla aile giderek genişledi; Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz bölgelerinden toplam 23 ülke: Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Mısır, Moldova, Romanya, Rusya, Suriye, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Özbekistan, Yunanistan.

Tekfen Filarmoni Orkestrası, nam-ı diğer "3 Denizin Sesi"; müzisyenlerin üç farklı bölgeden gelmesinin yanı sıra orkestranın bu isimle anılıyor olmasının altında kuruluş amacı da yatıyor; farklılıkların bir arada var olabildiği ve hatta bundan da güç alarak müziğin barışın seslerinden biri olduğunu göstermek. Orkestra, klasik müzik repertuvarının yanı sıra, temsil ettiği coğrafyanın yerel müzik aletleri için bestelenen eserleri de seslendiriyor.

Tekfen Filarmoni müziğiyle, zıtlıkların uyumuna, Doğu ve Batı'nın bileşiminden doğan büyülü senteze övgüde bulunuyor. Yılda birkaç kere bir araya gelen Tekfen Filarmoni, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde ve üç yılda bir İstanbul Müzik Festivali’nde konser veriyor. Orkestra ayrıca, kuruluşundan bu yana Almanya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, İngiltere, İspanya, Japonya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Özbekistan, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan’da konserler verdi.

Tekfen Filarmoni, seyircisine kaliteli bir müzik sunmanın yanı sıra temsil ettiği geniş coğrafyanın müzikal ve kültürel mirasına sahip çıkmayı görev edinerek özel projelere de imza atıyor: Orkestrada bulunan otantik çalgılar için özel olarak bestelenen eserler, Tekfen Filarmoni'nin kültürel mirası yaşatma konusunda gösterdiği çabayı gözler önüne seriyor. Orkestra, konser ve stüdyo kayıtları da yapmaktadır.

Jivan Gasparyan Jr.
23 Ekim 1982'de Ermenistan'ın başkenti Erivan'da doğan Jivan Gasparyan Jr., duduk efsanesi dedesi Djivan Gasparyan'dan etkilenerek duduk enstrümanına başladı. Dedesinin izinden giderek duduğu bütün dünyada tanıtmaya odaklanan Jr. Gasparyan; Los Angeles, Hollywood Bowl, Rusya, Londra, Polonya, İtalya, Prag gibi dünyanın pek çok noktasında dedesine eşlik ederek konserler verdi. Sebu Simonian işbirliğiyle "Hummingbird" ve "Have You Ever Heard Somebody" singlelarını çıkaran Jr. Gasparyan, ilk solo albümünü 2013 yılında "Roots" adıyla çıkardı. Jr. Gasparyan, caz ve blues müzik türlerini duduk ile icra etmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Darrell Ang
Darrell Ang, izleyenlerde özellikle Fransız ve Rus bestecilerin başyapıtlarına getirdiği saygı uyandıran yorumlarıyla büyük ilgi topluyor. Bugün uluslararası alanda çalışan en önemli genç orkestra şefi olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor ve günümüz Asya'sının dinamizminin ve olağanüstü yükselişinin bir sembolü olarak görülüyor. Singapur bazlı Her World dergisi tarafından Barack Obama ve Iron Man 3 filminin yönetmeni Jon Favreau ile birlikte Asya'nın “Sevilen 50 Erkeği” arasında gösterilen orkestra şefi, aynı zamanda Tatler Kültürel Liderlik Ödülü'nün sahibi... 

Darrell Ang'ın kendisi de enstrümantal müzikten oda müziği, vokal ve orkestra çalışmalarına uzanan bir çeşitlilikte eserler üreten önemli bir besteci... Müzik eğitimi alanında da faal olan sanatçı, müzik tutkusunu dünya çapındaki genç müzisyenlerle paylaşmaktan keyif alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT