Tekfen Filarmoni Orkestrası

Tarihler: 23 Mart 2013 Cumartesi ~ 23 Mart 2013 Cumartesi Saat: 20:00

Yer: Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium

Ücret: 1. Kategori - 120.00 TL 2. Kategori - 80.00 TL 3. Kategori - 60.00 TL 4. Kategori - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium gişe

Adres: Gümüş Caddesi No:4 34367 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 373 11 00

Faks: 0212 224 08 78

Web: http://http://www.icec.org

E Posta: icec@icec.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2013 ~ Mar 23, 2013

Konuk Şef Evgeny Bushkov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, Trompetin Caruso’su Sergei Nakariakov’u İstanbul’da ağırlayacak

“Tanrı bir trompetçi arıyordu Sergei Nakariakov’u seçti” 
Jean Jacques Roth / Le Temps

“Üç Denizin Sesi” Tekfen Filarmoni Orkestrası bu yılki ilk konserini 23 Mart Cumartesi günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda verecek. Orkestra, konserde dünyanın yaşayan en ünlü trompetçisi Sergei Nakariakov’a eşlik edecek.  

Nakariakov, Çaykovski’nin Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler adlı eserininin flugelhorn için olan uyarlamasını yorumlarken; orkestra, Alemdar Karamanov’un oda orkestrası için yazılmış “İthaf” isimli eseriyle, Beethoven’in 4 numaralı senfonisini seslendirecek.  

Sergei Nakariakov kimdir?

“Sergei Nakariakov’un trompet çalışı, bizim nefes alışımız kadar doğal”
San Francisco Chronicle

Sergei Nakariakov, klasik müzikte trompet dünyasını belirleyen görünürdeki sınırların pek çoğunu kırıp geçmiştir. Henüz 13 yaşındayken Korsholm Festivali’ndeki performansı sonrasında Fin basını tarafından “trompetin Paganini’si” olarak adlandırılan, 1997’de Musik und Theater tarafından “Trompetin Caruso’su” olarak nitelendirilen Sergei, kendine has bir müzik sesi geliştirdi. Repertuvarında yalnızca trompet için yazılmış özgün eserleri bulundurmakla kalmayan Nakariakov, müziksel anlatım için sürekli yeni yollar ararken, başka enstrümanlar için bestelenmiş eserlerin trompet uyarlamalarını da yorumluyor. Nakariakov, aynı zamanda konserlerinde, “Flügelhorn” isimli enstrümanı ön plana çıkarıyor.  

1977’de Gorki’de doğan Sergei, altı yaşındayken piyano çalmaya başlamış, ama 1986’da geçirdiği bir omurga kazası sonucunda piyanoyu bırakmak zorunda kalınca trompete geçmiş.

Sergei on yaşındayken Sovyetler Birliği’nin başlıca konser salonlarında orkestralarla birlikte çalmaya başladı. 1988’de yetişkinler için düzenlenen nefesli çalgılar yarışmasında ödül aldı. 1991’de, Salzburg Festivali’nde Litvanya Oda Orkestrası’yla birlikte ilk konserini verdi. 1992’de Schleswig-Holstein Müzik Festivali’ne konuk olan Sergei, “Prix Davidoff” ödülünü, 2002’de, Alman Phono-Academy tarafından yılın müzisyeni seçilerek ZDF’te ECHO Klassik ödülünü aldı. O günden bu yana, Los Angeles’taki Hollywood Bowl, New York’taki Lincoln Center ve Londra’daki Royal Albert Hall gibi dünyanın önde gelen müzik merkezlerinde konserler vererek, Avrupa’daki festivallere katılıyor. Nakariakov, son olarak Paris’te Théâtre des Champs Elysées’de Youri Temirkanov yönetimindeki St. Petersburg Filarmoni’yle çaldı.  2006’da Nakariakov, kendisi için Jörg Widmann tarafından özel olarak bestelenen ve alıp vermeli alışılmadık nefes tekniğini öne çıkaran bir konçertoyu “ad absurdum” isimli eseri Münih Oda Orkestrası’yla birlikte seslendirdi.

Nakariakov’un “Concertos for Trumpet” albümünde, Haydn, Mendelssohn ve Hoffmeister’in yaylı çalgılar konçertolarının trompet ve flügelhorn uyarlamaları yer alıyor. Fransız dergisi Repertoire, bu albüme en yüksek notu olan “R10 – Coup de foudre” verirken,  “No Limit” isimli albümü ise,  “RTL d’Or” ödülünü aldı. 

Program

Alemdar Karamanov - İthaf, oda orkestrası için

Piotr İlyiç Çaykovski
- Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler
Flugelhorn ve orkestra için
Moderato assai quasi Andante - Thema: Moderato semplice
Var. I: Tempo della Thema
Var. II: Tempo dellaThema
Var. III: Andante sostenuto
Var. IV: Andante grazioso
Var. V: Allegro moderato
Var. VI: Andante
Var. VII e Coda: Allegro vivo
Solist: Sergei Nakariakov (Flugelhorn)

Ara

Ludwıg  Van Beethoven - Senfoni No 4 Si bemol Majör (Op. 60)
Adagio - Allegro vivace
Adagio
Allegro vivace
Allegro ma non troppo

Tekfen Filarmoni Orkestrası Hakkında

Bugün Tekfen Filarmoni Orkestrası adıyla yoluna devam eden orkestranın temelleri; Karadeniz Oda Orkestrası adıyla 1992 yılında, farklı kültürler arasındaki ilişkileri geliştirmek, barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla, Saim Akçıl şefliğinde 11 ülkeden 17 sanatçının katılımıyla kuruldu. İlerleyen yıllarda orkestraya başka ülkelerden müzisyenlerin de dahil olmasıyla aile giderek genişledi; Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz bölgelerinden toplam 23 ülke: Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Mısır, Moldova, Romanya, Rusya, Suriye, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Özbekistan, Yunanistan.

Tekfen Filarmoni Orkestrası, nam-ı diğer 3 Denizin Sesi; müzisyenlerin üç farklı bölgeden gelmesinin yanı sıra orkestranın bu isimle anılıyor olmasının altında kuruluş amacı da yatıyor; farklılıkların bir arada var olabildiği ve hatta bundan da güç alarak müziğin barışın seslerinden biri olduğunu göstermek. Orkestra, klasik müzik repertuvarının yanı sıra, temsil ettiği coğrafyanın yerel müzik aletleri için bestelenen eserleri de seslendiriyor. 

Tekfen Filarmoni müziğiyle, zıtlıkların uyumuna, Doğu ve Batı’nın bileşiminden doğan büyülü senteze övgüde bulunuyor. Yılda birkaç kere bir araya gelen Tekfen Filarmoni, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde ve üç yılda bir İstanbul Müzik Festivali’nde konser veriyor. Orkestra ayrıca, kuruluşundan bu yana Almanya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, İngiltere, İspanya, Japonya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Özbekistan, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan’da konserler verdi. 

Tekfen Filarmoni, seyircisine kaliteli bir müzik sunmanın yanı sıra temsil ettiği geniş coğrafyanın müzikal ve kültürel mirasına sahip çıkmayı görev edinerek özel projelere de imza atıyor: Orkestrada bulunan otantik çalgılar için özel olarak bestelenen eserler, Tekfen Filarmoni’nin kültürel mirası yaşatma konusunda gösterdiği çabayı gözler önüne seriyor. Orkestra, konser ve stüdyo kayıtları da yapmaktadır. 


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT