Test

Tarihler: 26 Şubat 2004 Perşembe ~ 26 Şubat 2004 Perşembe - Saat: 19:30

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye

Ücret: 19.000.000 TL. - 13.000.000 TL.

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Adres: Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2004 ~ Şub 26, 2004
19.30 Sohbet / 20.00 Konser
Şef: Cem Mansur
Solist: Christian Blackshaw, piyano
“Mozart’a Saygı/ Wagner’in Evinden”
Konser programı:
I.Usmanbaş (1921) Küçük Bir Gece Müziği
W.A. Mozart (1756-1791) Piyano Konçertosu, La majör K. 488
A. Toovey (1962) “Mozart”
F. Liszt (1811-1886) Angelus/ Richard Wagner`in Mezarında
R. Wagner (1813-1883) Siegfried Idyll

Akbank Oda Orkestrası, Şubat ayı konserlerinde, geçmişte sıkça değindiği bir konuya, besteciler ve çağlar arası selamlaşmaya çeşitli örnekler getiriyor.

Mozart’ın, Viyana’da besteci ve piyanist olarak kendini kabul ettirmeye çalıştığı dönemde yazdığı konçertoların arasından bir seçim yapmak imkansız gibidir. Ancak bu konserlerde çalınan 23üncü konçertonun romantizmi onu yine de apayrı bir yere koyar. Üstelik Akbank Oda Orkestrası’nın konuğu, dünyanın önde gelen ve şiirsel yorumuyla eleştirmenlerin yere göğe koyamadıkları Christian Blackshaw olunca....

Mozart’a saygı niteliğinde yazılmış iki eser de konserde yer alıyor. Yaşayan en önemli Türk bestecisi İlhan Usmanbaş’ın, Salzburg’lu dehanın aynı adlı eserini örnek alan “Küçük Bir Gece Müziği” melodik buluşları ve orkestra yazısına muhteşem hakimiyetiyle gerçek bir başyapıt. Genç İngiliz besteci Andrew Toovey’nin “Mozart”ı, daha çok bir şaka niteliğinde.

19uncu yüzyıl müziğinin en renkli simalarından Franz Liszt, kızı Cosima, Richard Wagner’le evlenince kendinden yalnızca iki yaş genç olan büyük opera bestecisinin kayınpederi olmuştu. Wagner’in, eşinin doğumgünü için bestelediği ve evinin merdivenlerinde çaldırdığı “Siegfried Idyll”, nefesli sazların da katıldığı oda orkestrası için yazılmış en derin ve renkli eserlerden biri. Liszt’in iki küçük eseri programı tamamlıyor. Sakin bir dua karakterineki “Angelus” ve damadının ölümü karşısında duygularını dile getiren “Richard Wagner’in Mezarında”.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT