Test

Tarihler: 15 Nisan 2004 Perşembe ~ 15 Nisan 2004 Perşembe - Saat: 19:30

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye

Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi: 0216 454 15 55, www.biletix.com ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Adres: Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 15, 2004 ~ Nis 15, 2004
19.30 Sohbet / 20.00 Konser
Şef: Cem Mansur
Solist: John Harle, Saksofon
“Cazın Cazibesi”
Konser Programı:
A.Arenski (1861-1906) Çaykovski’nin bir teması üzerine çeşitlemeler op.35a
A.Glazunov (1865-1936) Saksofon Konçertosu
Chick Corea(1941) “Childrens’ Songs” (Saksofon ve Orkestra için)
İ. Stravinski (1882-1971) Apollon Musagete-Bal

Akbank Oda Orkestrası, 2003-2004 sezonunun belkemiğini oluşturan “Dünden Bugüne” konser dizisine “Cazın Cazibesi” programıyla veda ediyor. Klasik müzikte caz etkisini ve bunun Rus müziğinin tarihiyle nasıl kesiştiğini yansıtan program, romantik dönemin az tanınsa da en etkileyici yaylı sazlar eserlerinden biriyle başlıyor. Arenski’nin Çaykovski Çeşitlemeleri ve aynı kuşağın bestecilerinden Glazunov’un saksofon konçertosu ilk yarıyı oluşturuyor. 19uncu yüzyılda Adolphe Sax’ın geliştirdiği ve adını taşıyan saksofon, romantik Rus müziğinden 20nci yüzyıla bağlantıyı sağlıyor.

Paul McCartney, Elvis Costello gibi starlarla çalışmış olan, günümüzün en önemli saksofon virtüozlarından John Harle, ikinci yarıda, ünlü caz piyanisti Chick Korea’nın Çocuk Şarkıları’nı, saksofon ve yaylı sazlar için yapılan bu düzenlemeyle seslendirerek programa büyük bir renklilk katıyor.

Caz müziği, 20nci yüzyılın büyük bestecilerinin nerdeyse tümünü etkilemiştir. Yüzyılın belki de en büyük dehası Stravinski’nin “Apollo” bale müziği, bir yandan Arenski ve Glazunov’dan sonra Rus müziğinin geçirdiği değişime örnek oluştururken diğer yandan Sreavinski’nin ilham kaynaklarını ne kadar geniş bir yelpazeden bulduğunun çarpıcı bir örneği: Klasik Yunan mitolojisi, çağdaş bale, neoklasik müzik dili ve tabii ki, “Cazın Cazibesi”, “Apollo”yu oluşturan etkenlerden yalnızca bazıları.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT